Átigazolás

2023.06.13. 17:11

A Vasastól érkezett a Paksi FC első nyári igazolása

Az előző idényt az NB I-ből kieső Vasasnál töltő Silye Erikkel erősítette meg keretét a Paksi FC.

TEOL

Silye Erik és Haraszti Zsolt ügyvezető

Forrás: paksifc.hu

A 27 éves balhátvéd karrierje szülővárosában, Orosházán kezdődött, majd a Békéscsaba és a Ferencváros utánpótláscsapatai következtek. A fővárosi zöld-fehérek később a Soroksárnak és a Mezőkövesdnek adták kölcsön játékosát, míg nem 2020 nyarán a Vasas meg nem vásárolta őt. Silye Erik alapembere volt az angyalföldieknek, az előző idényben huszonkét bajnokin 2132 percet töltött a pályán.

„Mindenekelőtt fontosnak tartom megköszönni a Vasas szerződéshosszabbítási ajánlatát, de úgy éreztem, váltanom kell, környezetváltozásra van szükségem, és szerettem volna az első osztályban maradni – kezdte első nyilatkozatát atomvárosiként a védő, akinek szerződése az idény végén lejárt volna a Vasasnál. – Paksra pedig nagyon pozitív érzésekkel jöttem, roppant szimpatikus, amit ennél a klubnál felépítettek. Mikor megtudtam, hogy a klubvezetés és a vezetőedző szeretne a soraiban tudni, szinte azonnal igent mondtam, mivel szeretnék az egyedülálló paksi filozófia részese lenni. Ami az öltözőt illeti, nagyon várom a közös munkát, sokak voltak már csapattársak vagy akár szobatársak is, egészen biztos, hamar beilleszkedem majd. Bognár György filozófiáját kimondottan kedvelem, pláne, hogy támadó jellegű szélső védő vagyok. Remélem, tudom majd kamatoztatni a legjobb képességeimet” – tette hozzá Silye Erik, aki hatvankét NB I-es mérkőzéssel a lábában szerződött a zöld-fehérekhez.

A balhátvéd az első nyári igazolása a Paksnak, mely eddig csak távozókat jelentett be. A kapus Rácz Gergő az MTK Budapestnél, a jobbhátvéd Kovács Nikolasz a Budapest Honvédnél, a gólkirály Varga Barnabás pedig a Ferencvárosnál folytatja. Egyes hírek szerint a legutóbbi szezont szintén a Vasasnál töltő Hegedűs János és az NB II-es Győrt erősítő Kovács Krisztián is aláírhat az atomvárosiakhoz.

A Paksi FC június 19-én kezdi meg felkészülését a következő idényre, a tervek szerint hét edzőmeccset játszik a csapat a július utolsó hétvégén kezdődő új szezon előtt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!