Sárkányhajózás

2023.06.27. 20:22

Aranyérmekkel megpakolva hagyták el Velencét a tolnai evezősök

Június 23-24-én rendezték meg Velencén a II. Sárkányhajó Ünnepet, melynek célja a Kínából származó sport hagyományainak felelevenítése és népszerűsítése volt.

S. K.

Az eseményen a kínai nagykövetség osztályvezetője is részt vett. A programot gasztronómia, színpadi zene és egyebek mellett oroszlántánc is színesítette.

A Tolnai Sárkányhajó Club Egyesület – Holt-Duna Tolna – csapatának 20 fős legénysége 1. helyezést ért el a magyar és kínai gárdák ellen. A tolnaiak két 10 fős legénysége is megmérette magát. A „B” csapatnak szintén sikerült kiharcolnia az 1. helyet, míg az „A” jelű legénység 4. lett. Az érmek és a remek élmények mellett kínai különlegességekkel, rizspálinkával és rizsborral is gazdagodtak a tolnai sárkányhajósok.

A csapat tagjai voltak: Kuklis Edit, Kovács Evelin, Tiszold Ivett, Kovács Alexandra, Kajári Ditta, Kajári Gáborné, Wastl Hajnalka, Zsigmond Zsuzsanna, Zsidi Alexandra Barbara, Kovács Gábor, Iszkádi Tamás, Kovács Roland, Hauck Attila, Zörényi Márk, Szelei Márk, Szelei János, Steinbach József, Sallai Zsolt, Jankó Balázs, Hegyi János, Máté Sándor.

A Tolnai Sárkányhajó Club Egyesület továbbra is várja tagjai közé a sárkányhajózás iránt érdeklődőket. Érdeklődni lehet Kovács Gábornál, a 20/971-60-47-es telefonszámon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!