Atlétika

2023.06.14. 12:22

Az előkelő ötödik helyen végeztek a bonyhádi gyerekek a budapesti döntőben

A bonyhádi fiatalok nagy elszántsággal, jó hangulatban versenyeztek, eredményük a jövőre nézve motiválja őket, hiszen nagy egyesületek népes mezőnyéből válogatott ellenfelekkel szemben is sikeresek voltak.

TEOL

A bonyhádi diákok kiválóan teljesítettek, edzőjük nagyon büszke volt rájuk

Fotó: Beküldött kép

Az Atlétikai Club Bonyhád volt a házigazdája a Kölyökből Atléta Program Regionális csapatversenyének. A Dél-Dunántúli Régió hat atlétikai szakosztályának 20 csapata mérkőzött meg az U10-es és U12-es korosztályban. Az U10-es korosztályban az AC Bonyhád Széchenyi iskolai csapata vívta ki a lehetőséget a Lantos Mihály Sportközpontban megendezett Országos Fesztiválon való részvételre.

A Kölyökből Atléta Program országos döntőjén az U10, illetve az U12-es korosztályban egyaránt 10-10 csapat küzdött egymással. A viadal remek hangulatban zajlott, az időjárás is kegyes volt. Az U10-es korosztályban az Atlétikai Club Bonyhád Széchenyi iskolai csapata az előkelő ötödik helyen végzett. A bonyhádi csapat tagjai voltak: Fábián Vanda, Fábián Vivien, Jahn Lia, Horvát-Máté Mira, Poller Zara, Palkó Olivér, Friedszam Zénó, Hartmann Péter. Felkészítőik: Schwarcz Katalin és Völgyi István.

„A 10 versengő csapat szinte mindegyike nagyváros nagy múltú egyesületeiből érkezett – tudtuk meg Schwarcz Katalintól. – A csapatok nemenkénti összetétele ebben a korosztályban nincs megszabva, vagyis akár mind a nyolc versenyző lehetett fiú. A versenyre való felkészülés során lemértük csoportjaink legjobbjait, melynek eredményeként a mi csapatunkat öt lány és három fiú alkotta. Hat versenyszámból állt a küzdelem: egy szökdelő (sorozatszökdelés karikákban), két dobó (medicinlabda-lökés, kislabdahajítás), és három futó számból (síkváltó, gátváltó, 6 perces mini Cooper futás). Nekünk a futószámok sikerültek a legjobban: sprintváltóban szinte azonos idővel lettünk másodikak a futamunkban, gátváltóban futam elsőként, kitartó futásban (az összes csapat egyszerre futott) a mieink futották a legtöbbet. Az összetett végeredmény alapján a mezőny közepén, az 5. helyen végeztünk. A dobogón szinte csak fiúkból álló csapatok álltak (az első és második csapatban 1-1 lány, a harmadikban 3 lány szerepelt), ők a dobószámokban erősebbek voltak nálunk. Sportolóink lelkesen, nagy elszántsággal, jó hangulatban versenyeztek, eredményük a jövőre nézve motiválja őket, hiszen nagy egyesületek népes mezőnyéből válogatott ellenfelekkel szemben is sikeresek voltak” – összegzett a testnevelő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!