Kerékpár

2023.06.29. 13:03

Giro d’Italián szakaszt nyerő kolumbiai klasszissal jön a lengyel istálló a Gemencre

Egyre több induló csapat nevét és összeállítását hozza nyilvánosságra az Alisca Bau 49. Gemenc Nagydíj szervezőbizottsága.

Rónai Gábor

Alig több mint két hét van vissza az idei Alisca Bau 49. Gemenc Nagydíj rajtjáig. Mint azt már megírtuk, hosszú idő után ismét prológgal indul a verseny, pénteken a Garay tértől a Kálvária tetőig kell feltekerniük az indulóknak. Aztán két országúti szakasz jön, majd pedig zárásként a Pálinkás Csaba emlékére kiírt villanyfényes kritériumverseny zárja a nagydíjat. 

A szervezők már több csapatot bemutattak az esemény hivatalos közösségi oldalán. Így Dina Márton együttesét, a cseh ATT Investmentst, vagy Filutás Viktor istállóját, a lengyel HRE Mazowsze Serce Polskit. 

A legfrissebbre, az olaszos hangzású, de lengyel Bialini Gomola CCN-re érdemes lesz odafigyelni. Már csak az istálló kolumbiai klasszisa, Miguel Rubiano miatt is. A 39 éves dél-amerikai klasszis 2012-ben megnyerte a Giro d’Italia hatodik szakaszát, de korábban részt vett a Vuelta Espanán, vagyis a spanyol körversenyen is. A csapattal érkezik még két fiatal kolumbiai versenyző, egy brit, és a kanadai Eric Inkster, aki a pár napja befejeződött kanadai körversenyen elhódította el a pöttyös trikót. 

Ha szeretné bejárni az idei verseny útvonalát, az alábbi videón megteheti!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!