Alisca Bau 49. Gemenc Nagydíj

2023.06.21. 14:40

Látványos videók készültek az Alisca Bau 49. Gemenc Nagydíj útvonalairól

Az Alisca Bau 49. Gemenc Nagydíj szervezői virtuális útvonalbemutatón hozzák közelebb az útvonalakat az érdeklődőkhöz.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Július 14-16. között rendezik az Alisca Bau 49. Gemenc Nagydíj országúti körversenyt, a „nulladik” napon prológ vezeti fel a két szakaszt. Az egyenkénti indításos hegyi időfutam a Garay térről indul, az mezőny tagjai a Béla király téren, valamint a Munkácsy utcán keresztül tekernek fel a 15 százalékos meredekségű Kilátóhoz.

Az első szakasz (július 15.) szintén a megyeszékhely központjából rajtol, majd a sárközi kör (Decsen és Sárpilisen, valamint Várdombon áthaladva) oda is ér vissza körülbelül 50 perc alatt. A részhajrá, valamint a Tengelic, Kölesd, Medina, Szedres kör háromszori megtétele után érkezik vissza Szekszárdra a mezőny.

A nagydíj második szakaszán (július 16.) a versenyzők „felmásznak” a Mausz-kápolnához (ennek plusz helyi kötődése, hogy a csúcsot a szekszárdi Arató Dávid tartja) egy Várdomb, Szálka, Palatinca, Kismórágy körön belül. A három kör és a 144,6 kilométer megtétele, valamint az 1633 méter szintkülönbség leküzdése után a befutó ezúttal is a Béla király téren lesz.

Az idei nagydíj a hagyományoknak megfelelően, a második szakasz kora estéjén a Pálinkás Csaba Emlékversennyel zárul. Az útvonal némiképpen módosult tavalyhoz képest, a mezőny a Béla király térről indulva megkerüli a Belvárosi katolikus templomot, majd a Bezerédj utca, Széchenyi utca, Garay tér érintésével érkezik vissza a rajt-célba. Ezt a kört 35-ször teszik meg, a 44 kilométeres összetávon hét gyorsasági hajrát iktattak be a szervezők.

Az Alisca Bau 49. Gemenc Nagydíjra címet védeni jön el az új-zélandi Bolton Equities, de minden bizonnyal láthatjuk a jelenkor legjobb magyar kerekesei közül Dina Mártont és Filutás Viktort, de külön figyelemmel követhetjük a szekszárdi Istlstekker Zsolt szereplését is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!