3x3-as világbajnokság

2023.06.02. 16:08

Győzelem nélkül esett ki a világbajnokságról Csirke Ferenc válogatottja

A továbbjutásról már lemaradt magyar férfi 3x3-as kosárlabda-válogatott 21–10-re kikapott Hollandia csapatától pénteken a bécsi világbajnokság negyedik fordulójában, így nyeretlenül búcsúzott.

MTI/TEOL

Csirke Ferenc válogatottja négy vereséggel zárta a bécsi vb-t

Fotó: Molnár Gyula

Az Atomerőmű SE vezetőedzője, Csirke Ferenc által irányított magyar válogatott szerdán Mongóliától (19–21) és Svájctól elszenvedett szoros vereség után (20–21) péntek délelőtt 22–13-ra alulmaradt Japánnal szemben a bécsi világbajnokság csoportkörében, amivel egy mérkőzéssel a vége előtt biztossá vált, hogy nem juthat tovább az ötöséből. 

A tét nélküli utolsó meccsén a Kelemen Balázs, Demeter Attila, Ivosev Tamás, Roszics Urosz összeállítású nemzeti csapat remekül tartotta a lépést a veretlenül éllovas hollandokkal, és minden kapott kosárra volt válasza. A helyzet 8–8 után változott, amikor az ellenfél elkezdte szórni a duplákat, Ivosev dulakodásért technikai hibát kapott, a rivális győztes duplája pedig négy perccel a vége előtt hullott a gyűrűbe. 

A csoport végeredménye

Helyezés

Ország

Mérkőzés

Győzelem

Vereség

Pont

1.

Hollandia

4

4

0

85

2.

Svájc

4

3

1

74

3.

Japán

4

2

2

69

4.

Mongólia

4

1

3

58

5.

Magyarország

4

0

4

62

A világbajnokságon a csoportgyőztesek közvetlenül a negyeddöntőbe kerülnek, a másodikok és a harmadikok keresztbejátszanak a negyeddöntőért, a negyedikek és az ötödikek pedig búcsúznak a csoportkör végén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!