Muay Thai harcosok

2023.06.25. 20:00

Kiválóan zárták az első félévet a szekszárdi egyesület sportolói

Kiválóan zárták a tavalyi versenyszezont a Szekszárdi Muay Thai Sportegyesület tagjai, amit az idei évben csak tovább fokoztak. Eördögh Péter, az egyesület vezetője mesélt portálunknak ez évi sikereikről.

Farkas Eszter

Szekszárdi Muay Thai SE versenyzői (Szőke Róbert, Balassa Nikolett, László Tóbiás, Müller Gergő).

Fotó: Beküldött fotó

Az előző évi versenyszezon jól sikerült, a 2022-es második féléve után kis pihenőt tartottak a versenyzőink, majd idén először a január 14-én megrendezett Dél-dunántúli Régiós Sparringgal hangolódtak a tavaszi szezonra Pécsen – magyarázta Eördögh Péter, edző. – Nagyon sok érmes helyezést értünk el idén.

Február 11-én Szerbiában (Novi Sad): Szőke Róbert -71 kilogrammos súlycsoportban ezüstérmes lett. Március 12 -én Budapesten a Spartan Nemzetközi Muaythai Kupán ezüst érmet szereztek tagjaink az alábbi súlycsoportok szerint: László Tóbiás (60 kg), Szalai Milán (67 kg), Szőke Róbert (71 kg), Müller Gergő (91 kg).

 – Az idei év egyik legnagyobb megmérettetése az utánpótlás és U23 Európabajnokság volt Törökországban, Ankarában március 28-án, ahol bronzérmet szerzett Balassa Nikolett (42 kg) súlycsoportban (erről korábban írtunk is). Április 29-én az I. Faith Fighter Kupán Mogyoródon Balassa Nikolett (42 kg) aranyérmet szerzett korosztályon kívüli gyakorlómérkőzésen, László Tóbiás (60 kg) pedig ezüstérmet.

– Május 13-án a Star Gym Kupán, Kecskeméten László Tóbiás (60 kg) és Balassa Nikolett (44 kg) amatőr muaythai szabályrendszerben mérkőztek, előbbi ezüst, utóbbi aranyérmet szerzett, míg Szőke Róbert – bár amatőr muaythai szabályrendszerbe nevezett – a szervezők kérésére bevállalt egy K-1 szabályrendszerű küzdelmet, amit végül, mint kiderült az esti gála egyik fő mérkőzéseként bonyolítottak le.

Mivel a fő mérkőzéseket profi szabályrendszerben vívják védőfelszerelés nélkül, ezért az volt a feltételem a szervezők felé, hogy a felek használjanak védőfelszerelést a küzdelemhez, mert Robi ellenfele egy súlycsoporttal nehezebb, és jóval rutinosabb volt. Ezt nevezik Pro-Am-nak (profi mérkőzés az amatőr rendszerekben használt védőfelszereléssel).

Szőke Róbert akcióban (Star Gym Kupa Kecskemét K-1, Pro-Am) Fotó: Beküldött fotó

A nagyon pörgős és véres mérkőzést Robi ugyan a harmadik menetben végül elvesztette, de a szervezők a közönség sikerre való tekintettel úgy döntöttek, hogy mindkét srácot aranyéremmel honorálják ezért a teljesítményért. Május 20-án a Biatorbágy Muaythai Kupán Szalai Milán (71 kg) korosztályon kívüli gyakorlómérkőzésen kapott aranyérmet.

– Az egyesület sportolói további két sparring – a "sparring" küzdő edzést jelent – napon vettek részt Baján, a Vidákovics Team szervezésében. A március 25-i jótékonysági küzdő edzést egy egyéves, Dominik neű kisfiú gyógykezelésének támogatására szervezték meg, majd május 31-én a Sparring Baját. Július 8-ára a Balaton Muaythai Kupára, Balatonszemesre készül két tagunk: Balassa Nikolett (44 kg) és Müller Gergő (81 kg) indul majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!