Labdarúgás

2023.06.13. 16:28

Nemcsak szurkolni, futballozni is remekül tudnak a Tamási Sárga Ultrák

A Tamási Sárga Ultrák két csapattal vettek részt a Szombathelyen megrendezett szurkolói tornán, ahonnan egy bronzérmet is elhoztak.

R. G.

Három évtizede nem kezdődik úgy a tamási futballcsapat meccse, hogy ne lennének jelen a Sárga Ultrák Tamási szurkolói csapat tagjai. Harminc éve támogatják töretlenül hétvégente a sárga-kék egyesület labdarúgóit, mondhatni, hogy jóban-rosszban kitartanak hőn szeretett csapatuk mellett. 

Ilyen hosszú időtartam alatt az ország futballpályáit járva több barátságot is kötöttek más csapatok szurkolóival, akikkel rendszeresen tartanak baráti összejöveteleket más és más helyszíneken. Az elmúlt hétvégén egy ilyen rendezvény keretein belül egy szurkolói foci tornán vettek részt a Sárga Ultrák, mégpedig Söptén, a Szombathelyi Haladás szurkolóinak meghívására.

Az ország nyugati szélén található településen két füves és egy műfüves pálya várta a 12 csapat tagjait akik tanúbizonyságot tehettek arról, hogy nem csak a pálya szélén értik a futballt, hanem pályára lépve sem vallanak szégyent. A szombathelyiek hét csapata mellett a Kispest, a Kecskemét, a Körmend egy-egy csapattal, míg a tamásiak két csapattal vettek részt a küzdelmekben. Szerencsére az időjárás is kegyeibe fogadta a szurkolókat és ideális feltételek mellett kezdődhetett az egész napos rendezvény. A helyiek Keringer Zsolt, a Haladás Szurkolói Kör vezetőjének szervezésében egy komplett családi napot biztosítottak az ultrák és családtagjaik részére, ahol ugrálóvár, focidarts, háromfajta bográcsétel, sör és üdítőjegy biztosította a jó hangulatot. 

A csapatok két csoportba lettek beosztva, s mind a két csoportba jutott tamási brigád. A csoportküzdelmek során a fiatalabb játékosokból álló csapat mindössze egyetlen gólt kapott és azt is az utolsó fordulóban befújt büntetőből – az viszont három pontjukba került. A másik csapat az előzetesen a szakvezetés által elvárt egy győzelmet messze túlszárnyalva három győzelmet szerzett, majd a helyosztók után összesítésben az ötödik helyet szerezték meg. A fiatalabbik csapat az elveszített elődöntő után magabiztosan húzta be a bronzmeccset. 

A torna végén minden csapat kapott oklevelet, a dobogósok pedig kupát, focilabdát és némi alkoholt a hazaút fáradalmainak enyhítésére. A hosszú nap zárásaként pedig hazafelé örömmel fogadta több vendéglátó helyiség is az örömittas tamásiakat, akik nyáron még két szurkolói tornán öregbíthetik szurkolói csoportjuk hírnevét és méltán hirdetik mindenfelé, hogy „Tamási mindörökké!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!