Atlétika

2023.06.15. 16:00

Öt vármegyei atléta erősítette a válogatottunkat az Öt Nemzet Versenyén

A szlovéniai Ptujban került sor az idei U18 Válogatott Viadalra. Az Öt Nemzet Versenyén a házigazda mellett Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia legjobb atlétái vettek részt. Tolna vármegyéből négy versenyző és egy edző képviselte a nemzeti színeket.

Munkatársunktól

A Tolna megyei különítmény, balról: Végh Zsombor, Gyányi Zsombor, Panghy Szonja, Beke Zétény és Lacza András

Forrás: Beküldött fotó

A borús, szeles idő miatt nem lehetett az eredményeken a hangsúly, így elsősorban a nemzetközi megmérettetés és a pontok gyűjtése volt atlétáink feladat. Ezeket pedig sikeresen megoldottak. 

Gyányi Zsombor Buda, a Szekszárdi Sportközpont Nkft. középtávfutója 3000 méteres síkfutásban állt rajthoz. A táv kétharmadában tartotta a lépést a későbbi győztes lengyel fiúval, végül harmadik helyen ért célba. A szépen csillogó bronzérem mellé nyolc pontot szerzett a magyar csapatnak. Ezen a távon csak szekszárdiak képviselték válogatottunkat, a másik induló a május végi hegyifutó világbajnokságon szintén rajthoz álló Végh Zsombor volt, aki huszáros hajrával – három pozíciót is javítva az utolsó 200 méteren – ötödik helyen végzett. Ezzel hat ponttal növelte a válogatott pontjainak számát.

Beke Zétény kalapácsvetésben kapott bizalmat a kapitánytól, edzője Lacza András pedig a kalapácsvetők munkáját segítette Magyarország színeiben. A Tamási TAM-BAU AC dobója 66,14 centiméteres dobásával negyedik lett, ami hét pontot ért. A diákolimpián aranyérmet szerző Panghy Szonja gerelyhajításban indult. Az AC Bonyhád versenyzője a befejező sorozatban 41,94 méterre repítette az 500 grammos szert, amivel feljött az ötödik helyre. A völgységi atléta hat ponttal járult hozzá Magyarország harmadik helyezéséhez a pontversenyben.

A magyar válogatott mind a lányok, mind a fiúk, mind az összetett pontversenyben bronzérmes lett a győztes cseh és az ezüstérmes lengyel válogatott mögött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!