Strandfoci

2023.07.18. 14:35

A Bajnokok Ligájába repítette a Bonyhád BFC-t a balatonlellei győzelem!

Bejutott a strandlabdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörébe a Bonyhád BFC, miután első helyen végzett a balatonlellei homokon megrendezett Közép-európai kupa küzdelmeiben.

Teol.hu

A Bonyhád BFC együttese történelmet írt a balatonlellei homokon

Fotó: Beküldött kép

A Bonyhád igencsak nehéz csoportba került, hiszen a román bajnok ACS West Déva, valamint a magyar aranyérmes Újhartyán BSC várt rájuk pénteken a továbbjutásért. A főleg saját nevelésű fiatalokkal érkező BFC előbb magabiztos sikert aratott a Déva ellen, majd nagy meccsen balszerencsés vereséget szenvedett az Újhartyánnal szemben, de továbbjutott.

Az elődöntőben a Garvittaxot múlták felül a völgységiek, míg a másik ágon a szlovákokat búcsúztató Újhartyán BSC jutott a döntőbe. A finálét a bonyhádiak kezdték jobban, Patócs révén előnybe kerültek (1–0), de Gulyás nem sokkal később egyenlített (1–1), majd Szentes-Bíró révén már a magyar bajnoki címvédőnél volt az előny (1–2), viszont Patócs átlövésgóljával a harmad vége előtt egyenlített a Bonyhád (2–2). A második harmadban Szentes-Bíró is második gólját szerezte már, újra előnybe került a Fabók-csapat (2–3), melyre Szász Dávid szabadrúgásból válaszolt (3–3). Sásdi Bence találata újhartyáni előnyt előnyt jelentett a harmad végére (3–4). Az utolsó harmadban folytatódott a nagy csata, a Bonyhád pedig Sebestyén Huba bombagóljával kiegyenlített (4–4). Mivel a rendes játékidő nem hozott döntést, jöhetett a hosszabbítás, gól azonban ott se esett. Az izgalmakat fokozandó büntetőpárbaj következett, melyből a völgységiek jöttek ki jobban. A Bonyhád BFC drámai csatában nyerte meg a Közép-európai kupa döntőjét, egyúttal magyar bajnokként kvalifikálta magát a következő évi strandlabdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörébe.

„Húsz év munkája érett be ezzel a sikerrel, melyet már nagyon megérdemelt ez az együttes. Fiataljaink nagyon jó teljesítményt nyújtottak egytől egyig és igazi csapatként múlták felül az ellenfeleket. Büszke vagyok a fiúkra és már alig várjuk, hogy Bonyhádot, valamint Magyarországot képviselhessük a strandfoci BL-ben!” – fogalmazott Bölcsföldi Zoltán csapatvezető. 

Csoportmérkőzések: Bonyhád BFC-ACS West Déva (román) 7-0 (3-0, 2-0, 2-0). gól: Vénosz (2), Kósa (2), Dénes-Gál, Szász D., Sebestyén H.

Bonyhád BFC-Újhartyán BSC 7-8 (2-3, 4-3, 1-2). gól: Patócs (2), Sebestyén H. (2), Sásdi A., Vénosz, Deák ög. ill. Wirth (4), Sásdi B. (3), Bakonszegi

Elődöntő: Bonyhád BFC-Garvittax 4-2 (3-0, 1-0, 0-2). gól: Kósa (2), Vénosz, Sásdi A. ill. Rusvai, Mészáros G.

Újhartyán BSC-BS Slovenská Nová Ves (szlovák) 10-2 (4-2, 5-0, 1-0)

A 3. helyért: Garvittax- BS Slovenská Nová Ves (szlovák) 8-3 (3-2, 2-0, 3-1)

Döntő: Bonyhád BFC-Újhartyán BSC 4-4 (2-2, 1-2, 1-0, 0-0, bu: 4-3). Bonyhád BFC: dr. Szabó Sz., Schleinig – Szász D., Patócs, Sásdi A., Vénosz, Ágics, Adorján, Kósa, Guzorán P., Sebestyén H., Kaufmann. Újhartyán BSC: Kiss D. – Bartha, Deák D., Szentes-Bíró, Gulyás, Sásdi B., Bakonszegi, Godó, Patai, Albert, Wirth. gól: Patócs (2), Szász D., Sebestyén H. ill. Szentes-Bíró (2), Gulyás, Sásdi B.

Büntetőpárbaj: Sásdi B. kihagyta (0-0), Patócs berúgta (1-0), Deák berúgta (1-1), Ágics kihagyta (1-1), Gulyás kihagyta (1-1), Kósa berúgta (2-1), Bartha berúgta (2-2), Sásdi A. berúgta (3-2), Szentes-Bíró berúgta (3-3), Kaufmann berúgta (4-3)

A torna különdíjasai
A legjobb játékos: Szentes-Bíró Tamás (Újhartyán BSC). 
A legjobb kapus: Dr. Szabó Szilárd (Bonyhád BFC). 
Gólkirály: Wirth Dániel (Újhartyán BSC).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!