Kajak-kenu

2023.07.07. 16:24

Atomos ezüstérem és bronzérem az auronzói korosztályos világbajnokságon

Ezüst és bronz is jutott az Atomerőmű SE fiataljainak az olaszországi Auronzo di Cadoréban zajló ifjúsági és U23-as világbajnokságon.

Teol.hu

Juhász István a dobogó második fokára állhatott fel az ifjúságiak között

Fotó: Beküldött kép

A legfényesebb medáliát az ifik között szereplő kenus, Juhász István szerezte meg, aki 1000 méteren végzett a második helyen, mégpedig az olasz Samuele Veglianti mögött 1,94 másodperccel elmaradva. A harmadik itt egy német fiatal lett. Az U23-asoknál Vajda Bence a szegedi Szántói Szabó Tamással az oldalán 1000 méteren állt rajthoz, s egy német és egy olasz duóval vívott nagy csatát a dobogóért. Végül úgy lettek bronzérmesek, hogy a győztestől 2,87 másodperccel maradtak le. A negyedik helyezett szlovák egységet ugyanakkor több mint hat másodperccel előzték meg. Kollár Kristóf épphogy lecsúszott a dobogóról, miután kenu egyes 1000 méteren egy olasz, egy üzbég és egy német versenyző mögött negyedik helyezettként ért be a célba az U23-asok között.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!