Lovassport

2023.07.06. 16:59

Az éjszakai hajtás még mindig elcsalja Zombára a régió legjobb fogathajtóit

Hatvan fogat nevezett a szombati, zombai lovasversenyre, amelynek egyik legnagyobb érdeklődéssel várt száma az éjszakai maratonhajtás lesz.

Rónai Gábor

Tavaly is sokan jöttek, de idén még több fogat „fut” majd a pályán

Fotó: Mártonfai Dénes

Tolna mellett Baranyából, Bács-Kiskunból, Somogyból és Fejérből is jönnek fogathajtók a zombai versenyre. Hirnikl György versenyigazgató elmondta, már hatvan nevezés érkezett a megmérettetésre, ami nagy szám, hiszen ennyien nem szoktak rajthoz állni egy fogatversenyen. A program szombat reggel 9 órakor kezdődik az akadályhajtás első fordulójával, majd 12.30 órakor jön a második forduló. A tervek szerint délután fél ötkor kezdődik a vadászhajtás, fél hatkor pedig az ünnepélyes eredményhirdetés. A minden évben nagy érdeklődéssel várt éjszakai hajtást 22 órakor indítják, a nap várhatóan hajnalig egy-két órakor fejeződik be. 

Hirnikl György kihangsúlyozta ezen a versenyen a sok nevező miatt nem igazán lesz „üresjárat” reggeltől folyamatosan lovak lesznek a pályán.  A szervezők gondoltak a gyerekekkel érkező családokra, a kicsiket arcfestéssel csillámtetoválással, szórakoztatják majd, de érkezik például kürtöskalácsos is, így finomságokból sem lesz hiány. A lovasversenyen debütál majd a két új lelátó, amit a Zombai Sportegyesület taós támogatásnak köszönhetően valósított meg. A C-kategóriás verseny egyúttal a Tolna vármegyei bajnokság aktuális fordulója, így az országos döntőre is lehet értékes pontokat gyűjteni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!