Atlétika

2023.07.15. 13:30

Böndör Márton nem jutott döntőbe az U23-as Európa-bajnokságon

Egyéni legjobbjától jóval elmaradva, 490 centiméterrel zárta az U23-as Európa-bajnokság selejtezőit Böndör Márton, az AC Bonyhád atlétája így nem jutott be a rúdugrás döntőjébe.

Berg Sándor

Böndör Márton 490 centiméteren zárta az Eb-t

Forrás: AC Bonyhád

Jó előjelekkel utazott a finnországi Espoo városába Böndör Márton, aki az idei évben szabadtéren és fedett pályán is megjavította egyéni legjobbját. Az AC Bonyhád 21 éves rúdugrója februárban 512 centiméterig jutott Nyíregyházán, a szabadban pedig júniusban az ausztriai Pottensteinben 530 centiig jutott, ezzel teljesítette az Eb-szintet. Ez a magasság a tizenhárom fős selejtezőcsoport rangsorában a kilencedig legjobb idei eredménynek számított.

A kontinenstornára friss magyar bajnokként utazott ki a fiatal bonyhádi, aki 490 centin szállt be a versenybe. A kezdőmagasságot két rontott ugrás után harmadikra átvitte, 505-ön viszont mindhárom próbálkozásra leverte a lécet, így véget ért számára az Eb, és nem jutott döntőbe (a fináléhoz 520 centiméterre volt szükség). Böndör a huszonhat fős mezőnyben végül a 24. helyen végzett.

A völgységi klub másik indulója, Kling Réka súlylökésben állt dobókörbe a frissen felújított Leppävaara Stadionban. A 20 éves nehézatléta magabiztosan versenyezve, élete második legnagyobb dobásával, 14,22 méterrel a 16. helyen zárt, mindössze 15 centiméterrel lemaradva a döntőről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!