Ultramaraton

2023.07.22. 14:05

Érmekkel a nyakukban tértek haza a Deseda Ultramaratonról a dombóvári futók

Kiválóan teljesítettek a 9. alkalommal megrendezett Deseda Ultramaratonon a dombóvári indulók.

Teol.hu

Immáron kilencedik alkalommal rendezték meg a Deseda UltraMaratont (DUMA), melyen a legbátrabb és legelszántabb futók indultak.

Fotó: Lang Róbert

A Fényes érmek Dombóvárról Facebook-csoport bejegyzése szerint Horváth Tamás első helyen végzett az 5 Maraton férfi kategóriában, ami azt jelenti, hogy öt maratoni távot, azaz 210 kilométert teljesített. Sebők Attila a 2/3 Maraton férfi kategóriájában ezüstérmes lett, ahogy másodikként végzett Nyéki Gábor is, aki az Éjszakai Maraton férfi kategóriájában remekelt. Tóth Gábor a 2/3 Maraton férfi kategóriájában bronzérmet nyert. 

A versenyen nyolc távra lehetett nevezni, 1/3 Maraton, 2/3 Maraton, Éjszakai és Nappali Maraton, 2 Maraton, 3 Maraton, 4 Maraton, 5 Maraton és 6 Maraton várt a indulókra, akik futva és kerékpárral is teljesíthették a távokat. A leghosszabb távon 252 kilométert kellett leküzdeni, de ezt csak több fős csapatoknak írták ki. A Deseda Ultramaraton kiváló edzéslehetőség volt két hónappal a legendás Spartathlon előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!