Európa Játékok

2023.07.01. 12:42

Gercsák Szabina kezdte, Pupp Réka zárta le a lengyelek elleni Eb-nyolcaddöntőt

A legjobb nyolc közé jutott a magyar cselgáncsválogatott az Európa Játékok berkein belül megrendezésre kerülő vegyes csapat Európa-bajnokságon, miután 4–1-re legyőzte a házigazda lengyeleket.

Pupp Réka (kékben) maratoni hosszúságú meccsen döntötte el a nyolcaddöntő

Forrás: IJF

A címvédő franciák Azerbajdzsán ellen aratott sima 4–0-s sikere miatt az ukránok elleni továbbjutást követően nem sok pihenő maradt a magyar válogatottnak. Ungvári Miklós szövetségi kapitány együttese a nyolcaddöntőben a lengyelek ellen lépett tatamira, a házigazda elleni párharcot az Atomerőmű SE két dzsúdósa, Gercsák Szabina és Pupp Réka foglalta keretbe (a szintén paksi Cirjenics Miklós ezúttal sem volt ott a benevezettek között).

A második meccsét játszó Gercsák a 70 kilogrammos súlycsoportban egy vazarival bizonyult jobbnak ellenfelénél, majd Sáfrány Péter (90 kg) és Czerlau Jennifer is hozta a maga csatáját, utóbbi nála „súlyosabb” ellenfelével szemben bravúrt ért el +70 kilogrammban. A szintén „duplázó” Sipőcz Richárd (+100 kg) vereséget szenvedett, így az Eb-n bemutatkozó Pupp Rékán volt a világ szeme. Ha a paksiak 52 kilós dzsúdósa legyőzi a nála egy súlycsoporttal feljebb versenyző riválisát, a magyar válogatott továbbjut, ellenkező esetben 3:2-vel folytatódik a párharc.

Az ASE olimpikonja neve mellé került a mérkőzés első két intése, később viszont Julia Kowalczyk is megkapta a két sárga lapját. Pont viszont 13 perc 40 másodpercig (!) nem született, a ráadás tizedik percében aztán Pupp villant egyet, eldöntve a nyolcaddöntős csatát.

A magyar válogatott az elődöntőbe jutásért a 2018-as Európa-bajnok Németországgal találkozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!