NB II-es kézilabda

2023.07.25. 17:00

Györkeresen átalakították a bajnokságot, velük került egy csoportba a Hőgyész és a Fekete Gólyák

A 2023/2024-es szezonban nyolc darab nyolc csapatos csoportban folyik a küzdelem az NB II-es kézilabdabajnokságban, ahol a korábbi idényhez hasonlóan a nőknél a Szekszárdi Fekete Gólyák KC, a férfiaknál a Hőgyészi SC szerepel majd.

Berg Sándor

A Magyar Kézilabda-szövetség az új idényre csökkentette a harmadosztályú csapatok létszámát, a korábbi 72 helyett csupán 64 klub szerepel majd az NB II-ben. Az egyesületeket a korábbi hat helyett nyolc darab nyolc csapatos csoportba sorolta be az MKSZ, de újítás lesz az is, hogy az alapszakasz végeztével nem zárul le a szezon.

A tizennégy fordulót követően (mindenki oda-vissza játszik mindenkivel) valamennyi csapat bejut a rájátszásba, az első négy helyezett a felső-, a második négy az alsóházban folytatja a küzdelmeket. Az alapszakaszból az együttesek magukkal viszik az azonos csoportba kerülő riválisok elleni eredményeiket, majd a szomszédos csoportból érkező ellenfelekkel szintén oda-vissza meccselnek. A négy felsőházi csoport győztese lesz a bajnok, akik osztályozó nélkül jogot szereznek az NB I/B-ben való induláshoz.

Habár a részletes menetrend még nem készült el, a klasszikus őszi-tavaszi lebonyolítás megszűnik és várhatóan a szezon első felében, vagyis még a 2023-as esztendőben lejátsszák az alapszakaszfordulók nagy részét.

A férfibajnokság Dél-nyugat csoportjából a negyedik Csömör, a hetedik Kalocsa, a kilencedik Dunaújváros és a sereghajtóként egyébként is a megyei bajnokságba kieső Kiskőrös nem lesz ellenfele a Hőgyészi SC-nek az új idényben. A nők mezőnyében a bronzérmes Alba Fehérvár, a hatodik Gárdony-Pázmánd és a kilencedik Szent István SE U22-es csapatával, valamint az utolsó helyezett Hévíz együttesével nem találkoznak majd a szekszárdi Fekete Gólyák. Ott lesz viszont az ellenfelek között az NB I-es licencet nem kapó Siófok KC (korábban a Balaton-partiak U22-es gárdája volt az FGKC csoportriválisa).

Csoportbeosztás
NB II Férfi E-csoport (zárójelben az előző szezonbeli helyezés): Nagykanizsa (1., Tungsram SE néven), Hőgyészi SC (3.), Nemzeti Kézilabda Akadémia U21 (6., az U23-as csapat), Expressz Zálog Mecseknádasd (10.), MK Pelikán Siklós KC (11.), PTE PEAC (5.), Pécsi VSE (2.), Nagyatádi Rinyamenti KC SE (8.)
NB II Női E-csoport (zárójelben az előző szezonbeli helyezés): Dunaújvárosi Kohász KA U21 (8., az U22-es csapat), Nemzeti Kézilabda Akadémia U21 (1., az U22-es csapat), Mohácsi TE 1888 (2.), PTE-PEAC U21 (újonc), Nagyatádi Rinyamenti KC SE (7.), Siófok KC (újonc), Szekszárdi Fekete Gólyák KC (4.), Tungsram SE Nagykanizsa (10.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!