Magyar Darts Liga

2023.07.25. 12:50

Haáz Gergő és Adorján Ádám házidöntőit hozták a ligafordulók

Három nap alatt két fordulót rendeztek a Magyar Darts Liga Dél-Dunántúl régiójában, ahol taroltak a Szekszárdi Sportközpont versenyzői, de a házigazda dombóváriaknak és a paksiaknak is volt minek örülniük.

Berg Sándor

Haáz Gergő (balról a második) és Adorján Ádám (középen) egy-egy első és második helyet zsebelt be

Forrás: Szekszárdi Sportközpont

A Dombóvári Darts Egyesület adott otthont a regionális bajnokság 12. fordulójának, ahol a házigazda klubot hat, a Szekszárdi Sportközpontot nyolc, a Paksi Darts Sportegyesületet pedig négy versenyző képviselte. A csoportkör után tizennégy vármegyei maradt állva a harmincnégy fős mezőnyből, akik így a főtáblán folytathatták a küzdelmet. 

Az elődöntőbe a pontverseny első négy helyezettje jutott, köztük három szekszárdi. A döntőért vívott csatában a házirangadó 4–2 arányban a szekszárdi Adorján Ádám sikerét hozta az addig még szettet, így meccset sem veszítő Juhász Ádámmal szemben, míg a másik ágon a szintén veretlen Haáz Gergő a pécsi Kádár Krisztiánt múlta felül ugyancsak hat szettben. A ranglista élén álló sportoló hetedszer jutott fináléba ebben a szezonban és ötödik alkalommal nézett farkasszemet klubtársával. A mostani összecsapásukat ezúttal Adorján húzta be 4–2-re, ezzel megszakítva négymeccses nyeretlenségét a döntőkben.

A 12. forduló végeredménye (főtáblások): 1. Adorján Ádám (Szekszárdi Sportközpont), 2. Haáz Gergő (Szekszárd), 3. Juhász Ádám (Szekszárd) és Kádár Krisztián (Pécsi Darts Club), 5. Gyeraj Attila, Lovas Bence, Regényi Zoltán (mindhárman Dombóvári DE), 9. Fehér János (Szekszárd), Fürdős Krisztián , Tóth Gergely, Tóth László (mindhárman Dombóvár), Szalai János Milán (Paksi Darts Sportegyesület).

Két nappal a dombóvári fordulót követően Pécsett gyűltek össze a régió dartsosai, a vármegyét a paksi versenyzők kivételével szinte ugyanaz a mezőny képviselte. Ezúttal Adorján Ádám és Haáz Gergő már a csoportkörben találkoztak, a csatából ismét előbbi került ki győztesen (2–1). A főtáblán viszont (ahova nyolc tolnai jutott be) a szerencsés sorsolásnak köszönhetően ismét külön ágra kerültek, így csak a döntőben csaphattak össze egymással. Az újabb kiváló szereplésüknek köszönhetően ez meg is történt, Haáz pedig visszavágott klubtársának a dombóvári vereségért. Adorján a második hely mellett a „180-as király” díjjal vigasztalódhatott.

A 13. forduló végeredménye (főtáblások): 1. Haáz Gergő, 2. Adorján Ádám..., 5. Fürdős Krisztián, Gyeraj Attila, Juhász Ádám, Lovas Bence, 9. Fehér János, Tóth László.

Az összetett élén Haáz Gergő áll 324 ponttal, megelőzve Adorján Ádámot (244). A döntőre hét játékos jogosult, így ha most zárulna le a ranglista, rajtuk kívül még Juhász Ádám, Fehér János és Fürdős Krisztián jutna az országos táblára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!