Universiadé

2023.07.27. 11:30

Mányoky Rékával a csapatban vág neki az Egyetemi Játékoknak a magyar válogatott

Magyar idő szerint péntek hajnalban a női kosárlabda válogatott számára is elkezdődik a nyári Egyetemi Játékok a kínai Csengtúban. Magyar Bianka együttesében helyet kapott a KSC Szekszárdot erősítő Mányoky Réka.

Berg Sándor

Mányoky Rékáék a lengyelekkel vívhatnak meg szombaton az ötödik helyért

Fotó: Koncz Márton

A 22 éves bedobó az előző idényben tizennyolc alapszakasz-mérkőzésen lépett pályára a kékeknél, ezeken átlagban 18 perc alatt 3,1 pontot, 2,8 lepattanót és 1,9 asszisztot hozott össze. Mányoky a szezon végeztével még közel egy hónapot készült Horváth Zsófia másodedző felügyelete alatt, hogy az Universiadéra minél jobb formába utazzon.

„Egy elég hosszú, alapos felkészülési cikluson vagyunk túl. Az elmúlt négy hétben akadt pár probléma, betegség, sérülések, de végig jó hangulatban folyt a munka. Most úgy érzem, teljesen készen állunk a megmérettetésre, és erőnk teljében vágunk neki a meccseknek” – fogalmazott klubja honlapján Mányoky Réka.

A csapat veretlen maradt felkészülése alatt, mely során a brit (93–47), a holland (72–69) és a román válogatottat (70–55, 74–55), valamint a cseh U20-asokat is legyőzte (73–72).

Az Egyesült Államok és Mexikó visszalépésével tizenkét nemzettel rendezik meg az Universiadét. A négy hármas csoportból az első két helyezett jut a negyeddöntőbe. A mieink pénteken 4 órakor Argentínával, vasárnap 9 órakor Japánnal meccselnek a csoportkörben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!