Alisca Bau 49. Gemenc Nagydíj

2023.07.15. 10:45

Rehán a kék trikó, de kikre érdemes odafigyelni az idei Gemenc Nagydíjon?

Az összetettben élen álló kerekes mellett idén is további négy megkülönböztető trikót „osztanak ki” az Alisca Bau 49. Gemenc Nagydíjon.

Berg Sándor

A pénteki prológ dobogósai, középen Filip Reha

Fotó: Vanik Zoltán/bringasport.hu

Filip Reha, az Elkov-Kasper kerekese – Arató Dávid két évtizedes csúcsát megdöntve – diadalmaskodott az Alisca Bau 49. Gemenc Nagydíj pénteki prológján, ezzel a cseh versenyző öltheti magára az országúti körverseny első, szombati szakaszán az összetettben élen állónak kijáró kék trikót. 

Miután egy kerekes egyszerre csak egy mezt viselhet, a többi „átszáll” az összetettben mögötte állókra. Így a legjobb sprinternek járó zöld trikót a pénteki 2 kilométeres hegyi időfutamban második legjobb időt futó ausztrál Dylan Hopkinson (Ljubljana Gusto Santic), a legjobb hegyimenőnek dukáló pöttyös szerelést pedig az összetettben harmadik szlovén Anze Skokon (Ljubljana Gusto Santic) láthatjuk majd. Mivel az U23-as versenyben vezető Rehán és a második Hopkinson már van egy megkülönböztető felső, így a fehéret a szlovén Gal Glivar (Adria Mobil) viseli. Legjobb magyarként Filutás Viktor (HRE Mazowsce Serco Polski) a 24. helyen végzett, így övé a nemzeti színű trikó.

Nemcsak rájuk lesz érdemes odafigyelni a mai, illetve a vasárnapi szakaszon, de sokat várhatunk a brit Matthew Bostocktól (1-es rajtszám), az új-zélandi Tom Sextontól (5), a szlovák Matús Stocektől (15), a horvát Viktor Potockitól (185) vagy a legjobb magyar kerekesek között számon tartott Karl Ádámtól (41) és Filutás Viktortól (201). A szekszárdi Istlstekker Zsolt a 46-os rajtszámban teker.

Az első, Tengelic-Kölesd-Medina-Szedres útvonalat magába foglaló szakasz ma 13.20 órakor rajtol a szekszárdi Béla király térről. A második, sárközi kör – érintve a szálkai emelkedőt – vasárnap 9.45 órakor indul szintén a vármegyeszékhely központjából. A Pálinkás Csaba Emlékverseny vasárnap 20.15 órakor kezdődik.

A két nap alatt számos forgalomkorlátozásra és útlezárásra kell számítani, ezekről bővebben ide kattintva tájékozódhat!

Alisca Bau 49. Gemenc Nagydíj, 1. szakasz
Forrás: gemencgp.hu
Alisca Bau 49. Gemenc Nagydíj, 2. szakasz
Forrás: gemencgp.hu

 

Alisca Bau 49. Gemenc Nagydíj, kritériumverseny 
Forrás: gemencgp.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!