Felkészülési mérkőzések

2023.07.11. 17:35

Szerdán újabb NB II-es csapat ellen meccsel a Majos

Folytatódnak az NB-s csapatok felkészülési mérkőzései: a Bonyhád-Majos, a Szekszárdi UFC és a Paksi FC élvonalbeli csapata idegenben, az atomvárosiak második számú együttese otthon lép szerdán pályára.

Berg Sándor

Kugli Ákos (jobbra) és a majosiak Pécsen bizonyíthatnak

Fotó: Makovics Kornél

Ismét egy komoly erőpróba vár az NB III-as bajnokságra készülő Bonyhád-Majosra, mely a másodosztályú Kozármisleny után (2–5) ezúttal a szintén NB II-es Pécsi MFC vendége lesz. A Merkantil Bank Liga hetedik helyén végzett baranyaiak a siófoki 1–0-s győzelem és a kaposvári gól nélküli döntetlen után legutóbb hazai pályán kaptak ki a mislenyiektől (1–2). A szekszárdi születésű Weitner Ádám vezetőedző utóbbi találkozón csereként küldte pályára az atomvárosiaktól kölcsönbe érkező Gyurkits Gergőt.

A Szekszárdi UFC éppen a völgységi rivális idegenbeli legyőzését követően (3–1) utazik a megye egyes Jánoshalma otthonába. A sárga-feketék azt megelőzően a csoportrivális PTE-PEAC vendégeként kaptak ki két góllal.

A Paksi FC második számú csapata ismét hazai környezetben játszik, a Fehérvár II (5–2) és a Mohács (1–2) után ezúttal az új idényben ugyancsak csoportellenfél Kaposvárt látja vendégül.

Első idegenbeli mérkőzésére készül az atomvárosiak élvonalbeli csapata, mely az NB II-es Szeged-Csanád otthonába utazik. A két klub között oda-vissza történt játékosmozgás a nyáron, a Tisza-partiaknál folytatja Haris Attila és Nyári Patrik (utóbbi kölcsönbe), míg Temesvári Attila a másodosztály negyedik helyezettjétől érkezett Paksra. Alekszandar Sztevanovics legénysége két edzőmeccsen és két NB III-as csapaton van túl: a Hódmezővásárhelyt 2–1-re, a Körösladányt 5–1-re múlta felül.

Bognár György csapatának, melyben ma mutatkozhat be Szappanos Péter, ez már a negyedik edzőmeccse lesz. A Siófokot 5–2-re legyőzték, előtte viszont a Vasassal (1–3), utána pedig a Budafokkal szemben alulmaradt (1–3).

Felkészülési mérkőzések
Július 12., szerda. Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II)–Paksi FC 11 óra. Paksi FC II–Kaposvári Rákóczi FC 17 óra. Pécsi MFC (NB II)–Bonyhád-Majos 18 óra. Jánoshalmi FC (megye I.)–Szekszárdi UFC 18.30 óra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!