Kerékpár

2023.07.19. 08:09

Tulok-Darida Simon és Mármarosi Alexa nyert a kritériumversenyen

A Szekszárdi Sportközpont kerékpárosai, Tulok-Darida Simon és Mármarosi Alexa nyerték az utánpótlás Pálinkás Csaba kritériumot.

Teol.hu

Vasárnap délután rekkenő hőségben három óra után kezdődtek a Pálinkás Csaba nevét viselő utánpótlás és amatőr kritérium versenyek a Béla Király téren, amely az MKSZ Liga Kupa ötödik állomása is volt egyben.

Az U13 és WU15 közös rajttal 9 kört tettek meg a Béla tér- Bezerdj utca- Széchenyi utca- Sétáló utca 1200 m-es igen nehéz emelkedős körből. A kritérium verseny szabályai szerint 3 körönként lehetett az első négy helyezettnek 5-3-2 és 1 pont gyűjtenie, akinek ez nem sikerült annak a végbefutón elért helyezése volt a döntő. Itt Mármarosi Manuel, Rádi Noel U13 fiúkkal, Mármarosi Alexa pedig WU15 lányokkal küzdött meg. Alexa taktikus versenyzéssel mindjárt az első hajrában pontot szerzett, majd a többinél nagy akarattal fenn tudott maradni a szökni próbáló pesti ellenfelén. Így a hőségtől meggyötörve, de a véghajrán is elsőként ért át a célvonalon. Manuel egy a rajtól kezdődő üldözőverseny végén másodikként zárt a norvég (!) ellenfele mögött. Noel pedig hatodikként ért célba.

Ezután indult a 12 körös amatőr férfiak és az U15 fiúk közös rajtja. Itt Tulok-Darida Simon és Mármarosi Marcell volt érdekelt. Simonnak nagyon jól sikerült a rajtja, mert egy amatőr férfival már az első körben elléptek. Váltott vezetéssel szépen összedolgozva folyamatosan növelték előnyüket és majdnem lekörözve a második helyezetteket is, fölényes győzelmet arattak.

Eredmények

U15 12 kör: 1. Tulok-Darida Simon, 8. Mármarosi Marcell

WU15 9 kör: 1. Mármarosi Alexa.  

U13 9 kör: 2. Mármarosi Manuel, 6. Rádi Noel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!