Női futsal

2023.07.25. 15:00

Visszatér nevelőegyesületéhez a válogatott játékos

Öt esztendő után visszatért a Tolna-Mözshöz Folk Zsuzsanna, aki ősztől ismét nevelőegyesületének sikerekért harcol majd.

Berg Sándor

Folk Zsuzsanna személyében válogatott játékossal erősített a Tolna-Mözs

Fotó: Czinege Melinda

A magyar válogatott játékosa 2010-ben, 16 évesen mutatkozott be az élvonalban, a Tolna-Mözzsel a 2017/2018-as idényben a bajnokságban bronzérmet szerzett, valamint megnyerte a Magyar Kupát. Nevelőegyesületétől az idény végén az azóta megszűnt Hajdúböszörményi TE-hez távozott, amellyel megnyerte az NB I-et. 

A legutóbbi négy szezont – féléves budaörsi kitérőtől eltekintve, amikor bajnoki döntőben léphetett pályára – a TFSE-nél töltötte, a fővárosi kék-fehérekkel szintén bajnoki aranyérmet szerzett. A legutóbbi szezonban a csapattal bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe és a bajnoki fináléba, de a debreceniek mindkét színtéren jobbnak bizonyultak. 

Folk Zsuzsanna alapemberré nőtte ki magát a nemzeti csapatban, tagja volt a 2022-es és az idei Európa-bajnokságon negyedik helyen végzett magyar válogatottnak.

A Tolna-Mözs első igazolása a vajdasági születésű Fekete Edina volt, aki a szintén élvonalbeli Csepeltől érkezett. Reveland Zoltán együttese augusztus első hetében kezdi meg a felkészülést az előttünk álló szezonra. A tervek szerint idén is megtartják a hagyományos Thelena Kupát, melyet szeptember elején rendeznének meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!