Felkészülési torna

2023.08.30. 10:24

A hazai mezőny krémje itt lesz a jubileumi XX. Thelena Kupán

Hat csapat részvételével rendezik meg szeptember 2-án, szombaton a XX. Thelena Kupa női futsal felkészülési tornát Tolnán. A mérkőzések két helyszínen, a városi sportcsarnokban és a Lovardában zajlanak majd.

Berg Sándor

Krascsenics Petráékra (jobbra) hat mérkőzés vár a Thelena Kupán

Fotó: Mártonfai Dénes

FRISSÍTÉS!

A DVTK betegségre hivatkozva visszalépett a tornától, így a XX. Thelena Kupát hat csapat részvételével rendezik meg.

Az élvonalbeli együttesek közül az előző idényben bajnoki döntőt játszó TFSE, valamint az újonc Dunaújváros lemondta, a többi hat NB I-es csapat viszont elfogadta a 2F-BAU Tolna-Mözs meghívását a jubileumi Thelena Kupára, tudtuk meg Simon Ferenctől, a házigazda egyesület ügyvezetőjétől. Tolnára jön tehát a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Debrecen, a Budaörs, a Csepel, az Újpest és a DVTK, a mezőny a másodosztályú Salgótarjánnal lesz teljes.

A mérkőzések sorát szombaton 10.30 órakor a Budaörs–Tolna, valamint a Csepel–Újpest találkozó nyitja, előbbit a városi sportcsarnokban, utóbbit a Lovardában rendezik. A körmérkőzéses rendszerű torna utolsó mérkőzését a program szerint 17.50 órakor a DEAC és a házigazda együttese, vagyis a tavalyi kiírás győztese és ezüstérmese játssza.

„Nincsen különösebb várakozásom a tornával kapcsolatban, felkészülésnek tekintem a jövő heti bajnok rajtra. Eredménykényszer és elvárás nincsen a csapat felé, de jó lehetőség lesz arra, hogy összecsiszolódjanak az eddig játékosok az újakkal és képet kapjunk, hol is tartunk jelenleg, mik a hiányosságaink – mondta lapunknak Reveland Zoltán, aki a megszokottnál később, augusztus második felében vezényelte első edzését a társaságnak. – Az érkezők közül Folk Zsuzsannára, Fekete Edinára és Ferencz Flórára számíthatok a tornán, a két év után visszatérő Krár Edina és Paranai Enikő bemutatkozására viszont még várni kell. A tavalyi keretből Bajcsy Krisztina és Csapó Orsolya sem lesz bevethető, jó hír viszont, hogy hamarosan Vámosi Georginát is viszontláthatjuk a pályán” – adott helyzetjelentést a tolnaiak vezetőedzője.

A XX. Thelena Kupa programja
Városi sportcsarnok: Budaörs–Tolna 10.30, Salgótartján–Budaörs 11.10, Tolna–Salgótarján 11.50,Újpest–Budaörs 13, Tolna–Csepel 13.30, DEAC–Salgótarján 14, Budaörs–Csepel 14.30, Újpest–Tolna 15, Salgótarján–Csepel 15.30, DEAC–Budaörs 16, Salgótarján–Újepst 16.30, Tolna–DEAC 17.30 óra
Lovarda: Csepel–Újpest 10.30, DEAC–Újpest 11.10, Csepel–DEAC 11.50 óra

A Thelena Kupa legutóbbi tíz győztese
2013: Belichanka (ukrán)
2014: Belichanka
2015: Belichanka
2016: Tolna-Mözs
2017: Tolna-Mözs
2018: Tolna-Mözs
2019: Gyulai Amazonok
2020: TFSE
2021: Tolna-Mözs
2022: DEAC

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!