Darts

2023.08.09. 08:15

A vármegyei dartsosok a dobogó mindhárom fokát kibérelték a ligafordulókban

A Szekszárdi Sportközpont öt, a Paksi DSE két, a Dombóvári DE egy dobogós helyezést szerzett a Magyar Darts Liga 15. és 16. fordulójában.

Teol.hu

A dombóvári verseny dobogósai, balról Égner Attila, Haáz Gergő, Adorján Ádám és Juhász Ádám

Forrás: Szekszárdi Sportközpont

Tizenkét vármegyei sportoló vett részt a Dél-Dunántúl régió 15. fordulójában, közülük tizenegyen főtáblára jutottak Komlón. A felső ágon szekszárdi házi rangadót játszottak a döntőbe jutásért, amit Adorján Ádám 4–1-re hozott Fehér János ellen. A másik elődöntőben a paksi Égner Attila a dombóvári Tóth Lászlóval csapott össze, a párharcból előbbi jött ki győztesen (4–2). A finálé nagy csatát hozott a szekszárdi és az atomvárosi klasszis között, 3–3-as állásnál Adorján volt pontosabb, amivel második sikerét könyvelte el a szezonban.

A dombóvári forduló mezőnye szűkösebb, de ám részt vett a versenyen a házigazda DDE két, döntős helyek egyikére hajtó Regényi Zoltán és Gyeraj Attila, valamint a régiós bajnokságot vezető Haáz Gergő is, akik az előző napi baranyai kört kihagyták. A szekszárdi a nyolcad- és negyeddöntőben dombóvári riválist, a finálé kapujában klubtársát, Juhász Ádámot múlta felül (4–1). A fináléban a komlói versenyt nyerő Adorján Ádámmal találkozott (a szekszárdi ezúttal az elődöntőben 4–2-re verte Égner Attilát), de ő sem tudta megállítani a listavezetőt, aki újabb 4–1-es sikerrel nyolcadik győzelmét érte el ebben az idényben.

Dél-Dunántúl régió ranglistája: 1. Haáz Gergő (Szekszárd) 356, 2. Adorján Ádám (Szekszárd) 300..., 4. Juhász Ádám (Szekszárd) 172..., 6. Fehér János (Szekszárd) 132, 7. Fürdős Krisztián (Dombóvár) 130, 8. Tóth László (Dombóvár) 112, 9. Regényi Zoltán (Dombóvár) 106, 10. Lovas Bence (Dombóvár) 104, 11. Gyeraj Attila (Dombóvár) 102 ponttal.

Az országos döntőre az első hét helyezett jogosult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!