NB I-es foci

2023.08.19. 21:56

Az Újpest ellen lett meg a Paksi FC idénybeli első győzelme

A Paksi FC magabiztos teljesítményt nyújtva legyőzte az Újpestet, s ezzel megszerezte első győzelmét a 2023/2024-es bajnokságban.

Teol.hu

Az atomvárosiak két idegenbeli 1–1-es döntetlen után (előbb az MTK, majd a DVTK otthonában játszottak) először játszottak saját stadionjukban, s a látottak alapján teljesen megérdemelten szerezték meg a három bajnoki pontot. Az első félidő közepén egy perc alatt kétszer is eredményes volt a PFC, előbb Silye Erik lövésébe nyúlt bele balszerencsésen Matija Ljujics, majd pedig Silye középre gurítása után Szabó Bálint lőtt közelről Banai Dávid kapujába. Az első félidőben két piros lap is villant: előbb Tim Hallt állította ki a játékvezető, mert ápolása után engedély nélkül jött vissza a pályára, majd pedig Szabó János szedett össze gyors egymásutánban két sárgát (mindkétszer Csoboth Kevint buktatta), s ő is mehetett zuhanyozni. 

A fordulás után intenzíven kezdett az Újpest, a paksiak pedig vártak arra hogy gyors kontrákat vezethessenek. Az egyik ilyen után aztán végképp eldőlt a meccs sorsa, Silye a harmadik gólpasszát is kiosztotta, a kegyelemdöfést pedig a percekkel korábban beállt Bőle Lukács adta meg a liláknak. Igaz, nehéz dolga nem volt, Banai szó szerint a fejére ütötte a labdát. A meccs krónikájához tartozik még, hogy a fiatal Vas Gábor súlyosan megsérült, hordágyon kellett levinni a pályáról. A paksiak hat nyeretlenül megvívott bajnoki (négyet még az előző idényből hoztak át...) után szereztek újfent három pontot. 

OTP Bank Liga, 4. forduló
Paksi FC–Újpest FC 3–0 (2–0)
Paks, 3076 néző. v.: Erdős J. (Szalai B., Albert I.). Paks: Szappanyos – Kovács K., Kinyik, Vas G. (Bőle, 77.), Szabó J. – Papp K., Haraszti (Lenzsér 59.), Windecker, Silye (Mezei, 81.) – Szabó B. (Balogh B., a szünetben), Hahn J. (Könyves, a szünetben). Vezetőedző: Bognár György. Újpest: Banai – Pauljevics (Kiss T., 75.), Andzulasz, Hall, Tamás K. – Onovo, Mack – Ljujics (Simon K., 57.), Varga Gy. (Fehér Cs., 43.), Ganea (Mörschel, 57.) – Csoboth. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics. Gólszerzők: Ljujics (öngól, 24.), Szabó B. (25.), Bőle (80.). Kiállítva: Hall (40.), Szabó J. (41.). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!