Kötélugrás

2023.08.20. 19:37

Életük legnagyobb álma valósult meg a dombóvári lányoknak

Életük nagy álma valósult meg a dombóvári kötélugróknak azzal, hogy ott lehettek az Egyesült Államokban megrendezett világbajnokságon.

Teol.hu

A Jumpers DKSE tagjai közül Szabó Emília, Fónai Rebeka és Fónai Friderika utazhatott Colorado Springsbe, hogy megmutassa magát a világ huszonhét országának legjobb kötélugrói között. Több mint 1200 versenyző lépett a versenytérre, és küzdött a jobb helyezésekért. 

A verseny a Nyílt Bajnoksággal (IOT) kezdődött, ahol a jumperses lányok közül Fónai Rebeka 30 mp gyorsasági, 180 mp gyorsasági, Fónai Friderika tripla, valamint a Szabó Emília, Fónai Rebeka és Fónai Friderika együtt DD3 gyorsasági és DD3 szabadon választott gyakorlattal lépett pályára. Majd a Junior Világbajnokságon Emília és Rebeka páros gyorsasági, páros szabadon választott gyakorlat és kínai versenyszámokban is megmutatta mit tud. Fónai Friderika pedig a felnőtt világbajnokságon egyéni szabadon választott gyakorlatával kápráztatta el a bírókat.

„Hihetetlen erős mezőny volt minden korosztályban, minden versenyszámban, nem csoda hogy több világrekord is megdőlt ez alatt a hét alatt – írta a TEOL.hu-nak küldött beszámolóban Bessenyei Tímea, a Jumpers DKSE elnöke. – A felkészülés során a lányok naponta több edzésen is gyakoroltak, erősítettek, ami segített nekik a lehető legjobb helyeket megszerezni. Nem minden pillanatban jött ki hibátlanul a lépés, ez a bajnokoknak sem mindig sikerül, de mindig mentek tovább hogy a következő versenyszámnál is tudjanak teljesíteni. Már az is óriási dicsőség, hogy eljutottak a világbajnokságra, mindemellett fantasztikus helyezéseket is értek el a lányok” – fogalmazott Bessenyei Tímea. 

Mint írta, a felhívásukra, és eseményeikre érkezett támogatások tették lehetővé, hogy megvalósulhasson egyesületük nagy álma. Hozzátette azt is, hogy mérhetetlenül hálásak a beléjük vetett bizalomért, és a támogatásokért, adományokért!

Íme az eredmények:

Fónai Rebeka (12-15 korcsoport) IOT
30 mp gyorsasági 12. hely, 180 mp gyorsasági 17. hely

Fónai Friderika (19+ korcsoport) IOT
Tripla 1. hely 

Szabó Emília–Fónai Rebeka–Fónai Friderika (19+ korcsoport) IOT
DD3 gyorsasági 9. hely, DD3 gyakorlat 4. hely

Junior Világbajnokság

Fónai Rebeka–Szabó Emília gyorsasági 13. hely, páros gyakorlat 15. hely, kínai 7.hely

Felnőtt világbajnokság

Fónai Friderika gyakorlat 15. hely

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!