NB I-es foci

2023.08.10. 12:30

Fontos láncszemeivel hosszabbított szerződést a Paksi FC

Két évvel hosszabbította meg Szabó Bálint és Windecker József jövő nyáron lejáró szerződését a Paksi FC, akik így 2026 június végéig kötelezték el magukat az atomvárosiakhoz.

Teol.hu

Windecker József (fehérben) 2026-ig hosszabbított a Pakssal

Fotó: Dömötör Csaba

Szabó Bálint 2020 nyarán Székesfehérvárról érkezett a zöld-fehérekhez, akiknél – féléves kaposvári kölcsönjáték után – 44 bajnokin hat gólt és öt asszisztot jegyzett. A 22 éves támadó középpályás jó játékkal indította az előző idényt, amire a török Antalyaspor is felfigyelt és féléves kölcsönszerződést kínált neki, ám a kitérő nem úgy sikerült, ahogy azt eltervezte.

„Már a törökországi kaland előtt beszélgettünk a hosszabbítás lehetőségéről a klubvezetőkkel, ami most meg is született. Minden erőmmel azon leszek, hogy segítsem a csapatot, és szép szezonokat fussunk a közeljövőben. Hálás vagyok, hogy anno Pakson megkaphattam a lehetőséget, hogy bizonyítsak az első osztályban, ezt a bizalmat szeretném jó játékkal viszonozni a pályán” – fogalmazott a klub honlapján Szabó Bálint.

Szabó Bálint számára nem volt kérdés, hogy hosszabbít-e
Fotó: Molnár Gyula

Windecker József második időszakát tölti a Fehérvári úton, 2014-es távozása után 2019-ben tért vissza az atomvárosiakhoz, akiknél összességében hatodik szezonját kezdte meg idén. Összesen 105 paksi fellépésén 17 találatig és 5 gólpasszig jutott, és bár az előző idényben többször hátráltatta sérülés, teljesítményével bekerült a Nemzeti Sport álomcsapatába, a nyári szünetben pedig iskolapadba ült.

„Sok paksi év van mögöttem, a családommal együtt nagyon jól érezzük magunkat itt. Jóleső érzés, hogy egyre többször lehetek csapatkapitány, bízom benne, hogy még lesznek nagy sikereink ebben a három évben. Mindig szeretnénk az előre megfogalmazott céloknál jobb eredményeket elérni” – nyilatkozta a 30 esztendős védekező középpályás.

Nem ők az egyedüliek, akik szerződést hosszabbítottak a nyáron, korábban Papp Kristóf és a csapatkapitány Böde Dániel is új kontraktust írt alá a Paksi FC-nél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!