Cselgáncs

2023.08.17. 14:10

Gercsák Szabina Zágrábban tehet fontos lépéseket a jövő évi olimpia felé

Egyetlen paksiért, Gercsák Szabináért szoríthatunk a hétvégi zágrábi Grand Prix-versenyen, amelyet péntektől vasárnapig rendeznek a horvát fővárosban.

Rónai Gábor

Gercsák Szabina számára minden megszerzett kvalifikációs pont jó jön

Fotó: ijf.org

Zágráb évről évre az egyik legnépszerűbb World Tour-versenynek ad otthont, rendre rekordközeli résztvevő létszámmal. Ezúttal is rengetegen jelentkeztek a horvát viadalra, előzetesen nyolcanöt ország több mint ötszáz dzsúdósa nevezett a Grand Prix-re. Ott lesz a mezőnyben a magyar válogatott is, amelynek tíz cselgáncsozója próbálja gyarapítani olimpiai kvalifikációs pontjainak számát.

Az Atomerőmű SE három versenyzője, Pupp Réka, Gercsák Szabina és Cirjenics Miklós közül ezúttal csak Gercsák lép tatamira. A Miskolcról érkezett 27 éves versenyző egy ausztriai ötödik hellyel debütált paksi színekben, de az elmúlt két versenyén nem termett számára babér. Az Ulánbátorban rendezett Grand Slam-en, valamint a budapesti Hungary Mastersen helyezetlenül zárt. 

Gercsák jelenleg kevesebb mint kétszáz pontnyira van a jövő évi párizsi olimpiás szereplést érő helyezéstől, az ASE 70 kilogrammos súlycsoportban érdekelt versenyzőjének négy riválist kellene mega mögé utasítania ahhoz, hogy ott lehessen Franciaországban. Ehhez tehetne most Zágrábban nagyon fontos lépéseket, jó lenne a horvát fővárosban dobogón, vagy dobogó közelben zárni. A GP-ken jól szokott menni neki, két ezüstje és öt bronzérme van hasonló versenyekről – ez talán jó előjel... 

Tavaly tíz magyar szerepelt a zágrábi GP-n, de akkor nem sikerült érmet nyerni. A paksiaknak az elmúlt években azonban kijutott a jó szereplésből. Cirjenics Miklós 2017-ben aranyérmet nyert, Pupp Réka ugyanebben az évben ezüstérmes lett, 2016-ban és 2015-ben az azóta visszavonult Csoknyai László szerzett egyaránt ezüstérmet. Az idei lesz a kilencedik GP a horvát fővárosban, Gercsák Szabina szombaton lesz érdekelt. A selejtezők 10 órakor kezdődnek, a bronzmérkőzés és a döntő este öt órától van kiírva. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!