Tamási Lovasnapok

2023.08.21. 12:17

Két napon át dobogtak a lovak patái a pályán

Több mint száz versenyző mérte össze tudását és felkészültségét az immár 64. Tamási Lovasnapok alkalmával.

Szeri Árpád

Több mint száz versenyző mérte össze tudását és felkészültségét az immár 64. Tamási Lovasnapok alkalmával. (Fotó: M. Gy.)

Az augusztus 19-én szombaton és augusztus 20-án, vasárnap tartott megmérettetésre benevezett a sportág színe java, Budapesttől Balatonvilágon át Kecskemétig. Vármegyénk színeit a Völgység Loivas Egyesület képviselte.

A vasárnap kora délután tartott megnyitón Porga Ferenc, Tamási polgármestere köszöntötte a versenyzőket és a közönséget. Hangsúlyozta, hogy a Tamási Lovasnapok a maga kategóriájában az ország egyik legrégebbi rendezvénye és erre joggal büszke a város. Szarka Ferenc szakmai szervező, a Horseman Lovassport Egyesület elnöke lapunknak elmondta, hogy közel kilencszázan jöttek el az egyébként ingyenesen látogatható, mintegy hetven lovat felvonultató rendezvényre. 

Díjugratásban a publikum tizenkilenc versenyszámot kísérhetett figyelemmel, fogathajtásban pedig tizennyolcan küzdöttek az elsőségért. A helyezések a megtett idő és az esetlegesen elkövetett hibák alapján dőltek el.  Szarka Ferenc hozátette, hogy sportszakmai szempontból színvonalas bemutatkozásokat, mérkőzéseket hozott a két nap. Emellett hangsúlyozta, hogy az összes versenyszám balesetmentesen zajlott.
A díjugratásban az első három helyezett kupát kapott elismerésként. A fogathajtóknál az első hat helyezett ugyancsak kupát, illetve díjszalagot vehetett át.

Az eredményekről hamarosan beszámolunk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!