NB III-as foci

2023.08.14. 08:43

Kétgólos hátrányból fordított, de pont nélkül maradt a paksi csikócsapat

Egy újabb elképesztő meccset játszott a Paksi FC NB III-ban szereplő együttese, amely a bajnok Iváncsa otthonában tudott felállni nulla kettőről, de a végét nem bírta.

Teol.hu

Kindl István, a paksiak vezetőedzője büszke volt a játékosaira

Fotó: Makovics Kornél

Az első fordulóban Majoson 2–1-re nyerő, majd az MTK második csapatát hazai pályán 4–3-ra felülmúló paksiak rossz felfogásban kezdték a mérkőzést, a hazaiak pedig két pontrúgást követően kétgólos előnybe kerültek. Az első húsz perc képe alapján egy nagyobb arányú vereség is „kinézett” Kindl István alakulatának. A nagy vereség helyett azonban talpra álltak a paksiak: Földi Dominik egy labdaszerzést követő átlövésből szépített, majd Ulbert Renátó egy ritkán látható szóló után, három embert kicselezve, a tizenhatoson belülről a bal felső sarokba lőtt, így 2-2-vel mehettek szünetre a zöldek. 

A második játékrészt dominálva, agresszíven kezdte a fiatal paksi alakulat, sehol sem volt már a meccs elején tapasztalt riadalom. Pesti Zoltán révén jött egy újabb remek megoldás, a támadó kicselezte a védőket és a jobb felsőbe bombázott. Úgy tűnt, megint nyer a Paks, de a hazaiak egy könnyen hárítható átlövés után egalizáltak, pedig inkább a negyedik vendéggól volt benne a játék képében. A kilencvenharmadik percben pedig jött a hidegzuhany: egy rossz védekezést követően a rutinos hazaiak kihasználták a lehetőségüket, és így végül 4–3-ra megnyerték a találkozót. 

„Kettő nullás hátránynál megfordult a fejemben, hogy egy nagy vereségbe szaladunk bele a tavalyi bajnok otthonában. A srácok azonban rám cáfoltak, az ivószünet után picit váltottunk a játékunkon, visszajöttünk a meccsbe, és teljes joggal alakítottuk 2-2-re a félidei eredményt. Úgy gondoltunk, lesz esélyünk megnyerni a találkozót, és ez a játékunkban aztán benne is volt. Sajnos a rutinos Iváncsa kihasználta a hibánkat, és a hosszabbításban otthon tartotta mind a három pontot. Ennek ellenére a lefújást követően azt mondtam a srácoknak, ne szomorkodjanak, legyenek büszkék, hiszen egy kiváló csapat otthonában tudtunk kellemetlen ellenfelek lenni. Tanulnunk kell az apró hibáinkból, ha ezt így folytatjuk, nagyot léphetünk előre a közeljövőben” – fogalmazott a mérkőzést követően Kindl István, a paksiak vezetőedzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!