Kosárlabda

2023.09.14. 19:58

A poreci edzőtábor még jobban összehozta őket

Miklós Melinda szerint sokat segített a poreci edzőtábor abban, hogy összeszokjanak és erősítsék a csapategységüket. Az Atomerőmű KSC Szekszárd fiatalja már nagyon várja a pénteken kezdődő Sió Kupát.

Rónai Gábor

Miklós Melinda (a labdával) az újjáalakuló KSC Szekszárd vezéregyénisége lehet az új idényben

Fotó: Kiss Albert

A szurkolóknak meg kell találniuk a új Studer Ágnesüket és Bálint Rékájukat – mondta az 54. Sió Kupát felvezető sajtótájékoztatn Djokics Zseljko, a KSC vajdasági vezetőedzője. 

Azt, hogy kiből lesz az új Studer vagy az új Bálint, most még nem lehet tudni, de azt már rögzíthetjük, hogy a saját nevelésű Miklós Melinda régóta a drukkerek egyik nagy kedvence. 

A huszadik évében járó mezőnyember három éve robbant be a KSC-be, s a magyar kosárlabdázásba, tőle a mostani idényben is sokat várnak a csapat szurkolói. 

„Izgatottan várjuk a Sió Kupát, hiszen végre hazai közönség előtt mutathatjuk meg magunkat, ráadásul a szekszárdi szüreti fesztivál idején játszunk, ami különös hangulatot ad a tornának – mondta Miklós Melinda. – A Vasassal kezdünk, s talán nem mondok újdonságot azzal, hogy a célunk a döntőbe jutás. A budapestiek gyors kosárlabdát játszanak, jó lehetőség lesz számunkra, hogy ezt próbáljuk a legjobban kivédeni és közben érvényre juttatni a saját erősségeinket” – tette hozzá.

Miklós Melinda azt mondta, bár megújultak, átalakultak az előző idényhez képest (távozott Studer Ágnes, Goree Cyesha, Bálint Réka pedig visszavonult), már kezdenek csapatként kinézni. 

„A poreci edzőtábor sokat segített abban, hogy több időt töltsünk együtt és mindenki jobban megismerje a másikat – folytatta Miklós Melinda. –Azt gondolom, egyre jobban összeszokunk, s ez a pályán sis meglátszik majd. A hasznos edzőmeccsek mellett jó kis közösségépítő programokat szervezett nekünk a klubvezetés. Szeretnénk megmutatni a szurkolóinknak, hogy mindannyiunkban benne dobog az a bizonyos kék szív, amiért harcolni fogunk minden meccsen. Remélem, hogy idén is híresek leszünk a szekszárdi katlan fergeteges hangulatáról.  Mindenkit arra buzdítok, hogy tegyen egy kis kitérőt a szüreti fesztiválról és jöjjenek el szurkolni nekünk, mert számítunk rájuk” – zárta Miklós Melinda. 

Jó kis programot ígér az idei kupa
Érdemes lesz kilátogatni a pénteken kezdődő tornára, hiszen kiváló együttesek lépnek majd parkettre. A vármegyei rajongók természetesen az átalakuló Atomerőmű KSC-re kíváncsiak (ahogy mi is), de a Serco Uni Győr és az NKA Universitas PEAC ma 16 órára kiírt meccsét sem szabad kihagyni. A 18 órai megnyitót követően 19 órától a szekszárdiak a Vasassal mérkőznek. 
A szombat szünnap lesz, a játékosok rápihenteknek a vasárnapi helyosztókra, s talán a szakmai stábok engedélyezik nekik, hogy egy kicsit magukba szippantsák a szekszárdi szüreti hangulatot. 
A vasárnapi bronzmérkőzés 14.30-kor kezdődik, míg a döntőn 17 órakor dobják majd fel a labdát. Az 54. Sió Kupa este hét órától a hivatalos eredményhirdetéssel zárul.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!