Motokrossz

2023.09.01. 13:30

Az ország legjobb krosszmotorosai érkeznek Zombára

A sportág egyik fellegvárában, Zombán rendezik vasárnap a Motocross Magyar Bajnokság aktuális fordulójának futamait.

Berg Sándor

Fotó: Vígh Diána

Ezúttal nem a Dél-MX sorozat versenyzői verik fel a port és növelik adrenalinszintjüket, hanem a magyar mezőny (kiegészülve szlovén és osztrák motorosokkal) színe-java érkezik a Zomba határában elterülő pályára. A csütörtöki nevezés lezárultáig száztízen jelezték részvételi szándékukat a tizenhárom kategória valamelyikén.

Az indulók között tizenhárman a Dél MX Motorsport Egyesület égisze alatt versenyeznek majd és szinte minden kategóriában szoríthatnak a szurkolók „helyi” arcért. Közülük Kosztolányi Dezső áll a legelőkelőbb helyen, a bogyiszlói a szenior veterán kategóriában jelenleg második, hátránya húsz pont az élen álló Varsányi Ottóval szemben. A MAMI Team Fehér motorosával várhatóan ismét nagy csatát vívnak majd. A Women Open kategóriában Vörös Nóra az ötödik, az előtte álló négy versenyzőből hárman is ott lesznek Zombán.

A második futamokban „holeshot” díjazás is lesz, vagyis az a versenyző, aki elsőként halad át a megadott vonalon, motoros köznyelven „elhozza a rajtot”, pénzjutalomban részesül.

Az edzések vasárnap 9 órakor kezdődnek, az első futam 12.30 órakor rajtol el a zombai krosszpályán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!