Atlétika

2023.09.27. 10:15

Dombóvári és tamási atlétákkal volt sikeres az U16-os válogatott Nagyszombaton

Magyarország U16-os atléta válogatottja az Öt Nemzet Viadalára volt hivatalos Szlovákiába, ahol a dombóvári Lakatos-Lamm Bencével és a tamási Kimmel Tamás Jánossal az előkelő második helyet szerezte meg.

Teol.hu

Lakatos-Lamm Bence (balra) és Kimmel Tamás János

Forrás: beküldött fotó

A Szlovák Atlétikai Szövetség Nagyszombaton szervezte az Öt Nemzet Viadalát, amelyen a házigazdák mellett a cseh, a horvát, a szlovén és a magyar válogatott vett részt. Nemzeti csapatunkban az U16-os bajnokságon nyújtott teljesítménye alapján helyet kapott a dombóvári Lakatos-Lamm Bence (Tarr Imre tanítványa nyerni tudott szeptember közében magasugrásban Pécsett) és a tamási Kimmel Tamás János (kalapácsvetésben második lett az ob-n). 

Az esős, szeles idő nem kedvezett a jó eredményeknek, a magasugró nekifutón megállt a víz, a dobókör pedig rendkívül csúszós volt. Atlétáinknak nem maradhatott más célja, minthogy a pontversenyben jó helyezésekkel segítsék a magyar csapatot. Lakatos-Lamm negyedik helyen végzett a nemzetenként két-két főt felvonultató mezőnyben, míg Kimmel ötödik lett. 

A hasznos pontoknak köszönhetően Magyarország válogatottja második helyen végzett a csehek mögött a pontversenyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!