Edzői értékelés

2023.09.27. 08:30

Egyik legszínvonalasabb meccsüket játszották a listavezető ellen a paksiak

Rászolgált volna az egyik pontra a Szentlőrinccel szemben a Paksi FC második csapata, de az elmúlt hetekben mutatott teljesítmény bizakodásra ad okot Kindl István vezetőedzőnek.

Teol.hu

Kindl István (balra) és asszisztensedzője, Pámer Krisztián elemzi a számokat

Fotó: Molnár Gyula

A támadó Hahn Jánost és a két belső védőt, Szélpál Norbertet, valamint Temesvári Attilát is bevethette Kindl István a listavezető ellen, ezért, illetve ennek ellenére az első félidőben a kapuk nem igazán forogtak veszélyben, de egy kétes büntető után a vendégek szereztek vezetést. A szünet után a paksiak hasonló szituáció után egyenlítettek, majd Pesti Zoltán előtt ígéretes helyet adódott, de az U19-es válogatott támadó lövését blokkolták. Ahogy lenni szokott, ezt az esélyesebb csapat megbüntette, a 89. és a 90. percben is betalált az előző idényben még NB II-es gárda, amely ezzel elvitte a három pontot az atomvárosból.

„Úgy érzem, eddig az őszi szezon egyik legszínvonalasabb mérkőzését játszottuk egy nagyon szervezett Szentlőrinc ellen, akiknek kívánom, hogy elérjék céljaikat, és visszajussanak az NB II-be. A mérkőzés alapján ellenfelünk láthatóan a másodosztályba való – fogalmazott sportszerűen Kindl István. – Két erősen vitatott büntetőt láthattunk, egyet ellenünk, egyet a javunkra, az én meglátásaim alapján azonban nem mindegy, mikor jut egy csapat tizenegyeshez. Nagyon sok játékosunk kiváló teljesítményt nyújtott, magas szintű meccs volt. Meglátásaim alapján vereséget nem érdemeltünk, a pontosztozkodás lett volna a reális. Az elmúlt hetekben mutatott teljesítményünk bizakodásra ad okot, az viszont kellemetlen, hogy ennek ellenére nem tudunk pontokat szerezni. Ha fenntartjuk ezt a színvonalat, jönni fognak a pontok” – tette hozzá.

Az atomvárosi fiatalok a legutóbbi négy bajnokijukat 3–15-ös gólaránnyal veszítették el, amivel lecsúsztak a kilencedik pozícióba a tabellán. Ebből a gödörből pénteken a kiesőhelyen álló PTE-PEAC vendégeként jöhetnek ki (16 óra).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!