Labdarúgás

2023.09.14. 17:24

Megújult lelátóról szurkolhatnak a nézők a Nagymányok–Aparhant rangadón

Teljesen megújult a Wéber Ferenc Stadion Nagymányokon. A játékosokat modern öltözők, vizesblokkok várják, a szurkolók pedig új székekről szurkolhatnak.

Rónai Gábor

Bartucz Máté polgármester mutatja az új székeket a főlelátón

Fotó: MAKOVICS KORNEL

Éppen a centerpálya füvét nyírta a kistraktor, amikor csütörtökön kilátogattunk a nagymányoki stadionba. Nagyon készülnek a szombati rangadóra, amelyen az Aparhanti SE lesz az ellenfél. Bár a vendégek most nincsenek valami jó passzban, csak sereghajtók a bajnokságban, a mányokiak – akik még veretlenek – egyáltalán nem vehetik őket félvállról. Egy ilyen meccsre mindig felszívja magát az esélytelenebb gárda, s bizonyára így lesz ez most is, a helyi kocsmában ülők szerint tutira nem adja majd olcsón a bőrét az Apar, de a három pont a mányokiaké lesz. 

Ötvenhárommillió forint tao-forrásból újult meg a stadion mondhatni kívül-belül. Már amikor leparkoltunk előtte, akkor szembeötlött a változás. Bartucz Máté polgármesternek köszönhetően pedig az aréna minden kis szegletébe beleshettünk. Még szinte érezni a friss festés illatát a folyosón. Modern öltözők várják a hazai és a vendégcsapat játékosait, valamint a játékvezetőket, mindegyikben megújultak a vizesblokkok a rendelkezésre álló forrásból. A szurkolók minden igényt kielégítő mellékhelyiséget használhatnak, s a kistraktoroknak, a pálya karbantartásához szükséges eszközöknek is csináltak egy kis épületet. 

A lelátóra kerülő több mint kétszáz műanyag széket pedig polgármesteri közbenjárásra tudták beszerezni – talán Csehországból. A szombati rangadón már ezeken foglalhatnak majd helyet a drukkerek, mi már kipróbáltuk, s azt mondhatjuk, hogy irigylésre méltó környezetben szurkolhatnak majd a kedvenceknek.

„Hálásak vagyunk a polgármester úrnak és valamennyi vállalkozónak, akik segítették hogy ilyen módon megújulhasson a stadionunk” – mondta Stangliczky Ottó, az NSE elnöke. Hozzátette, vannak még terveik, még nem teljesen fejeztek be mindent, de ha készen lesznek, egy igazi kis ékszerboboz lesz a helyi legendáról elnevezett aréna.

Az elmúlt két szezon mindegyik meccsét a nagymányokiak nyerték, ez elég jó előjel a szombati derbi előtt. A biztos, hogy az érdeklődés nagy, aki jó helyről szeretné nézni a találkozót, annak érdemes időben útnak indulni.

Tolna Vármegyei I-II. osztályú kvalifikáció, 5. forduló. Szeptember 16., szombat: Dombóvár FC–ASE Paks 16, Nagymányoki SE–Aparhanti SE 16, Bölcskei SE–Bátaszék SE 16. Szeptember 17., vasárnap: Bonyhád-Börzsöny SE–Faddi SE 14.30, Kakasd SE–Bonyhád VLC 16, Mórágyi SE–Tolna VFC 16, Tevel Medosz SE–Kisdorogi FC 16. A Tengelici SE a hétvégén szabadnapos lesz. 




 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!