Maraton

2023.09.26. 13:11

Oda is betért maratonija közben Szemerei Levente, ahova a király is gyalog jár

Régóta benne volt a 2 óra 15 perces idővel kezdődő eredmény Szemerei Leventében, amihez hétvégén a lengyel fővárosban voltak meg – a nem várt nehézségek ellenére is – az ideális időjárási körülmények.

Teol.hu

Szemerei Levente ötödik maratoniján második győzelmét aratta

Fotó: MASZ

Mint arról beszámoltunk, Szemerei Levente óriási egyéni csúccsal nyerte meg a Varsó Maratont, az addig tartott 2:16:35 órás idején több, mint egy percet javított a lengyel fővárosban. A szedresi futó a magyar szövetség holnapján elmondta, bízott a dobogóban, és nagyon örül, hogy annak végül a legfelső fokára sikerült állnia.

„Ez az eredmény már régóta bennem van. Valójában jól sikerült a vb-re való felkészülésem, de Budapesten extra meleg volt, otthon nem tudtam ilyen jót futni, de most Varsóban minden összejött” – nyilatkozta a Szekszárdi Sportközpont hosszútávfutója, akinek új egyéni legjobbja vasárnaptól már 2 óra 15 perc 32 másodperc.

Szőke Gergő tanítványa hozzátette, annyira nem volt sima versenyzés ez sem, az időjárás szeles volt, erre külön kellett figyelnie és volt olyan pontja a pályának, ahol klímaaktivisták állták útjukat, transzparenseket kifeszítve az útvonalon. Az ötödik maratonján második győzelmét szerző 23 éves futó elárulta, hol következett el számára a „holtpont”.

„Nem igazán holtpontnak mondanám, inkább megoldandó feladatnak, hogy a 28. kilométernél hárman mentünk az elején, nekem pedig meg kellett látogatnom a mosdót. Nem esett jól lefaragni a hátrányt, de sikerült. A 34. kilométernél értem utol őket, és szerintem ez adott annyi erőt, hogy a végén jobban bírtam” – árulta el Szemerei Levente, akinél most egy kisebb pihenő következik, hogy újult erővel vágjon neki a jövő évi római Európa-bajnoki kvalifikációnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!