Cselgáncs

2023.09.22. 11:56

Pupp Réka a bronzéremért küzdhet a bakui Grand Slamen

Idei ötödik Grand Slam-versenyén is éremért csatázhat Pupp Réka, miután az Atomerőmű SE cselgáncsozója a bakui torna délutáni programjában a bronzcsatában lesz érdekelt.

Berg Sándor

Pupp Réka idei negyedik Grand Slam-bronzérmét szerezheti meg

Fotó: Földi Imre

Az 52 kilósak világranglistáján ötödik helyen álló Pupp Réka harmadik kiemeltként érkezett az azeri fővárosban, így az első fordulóban erőnyerőként nem kellett tatamira lépnie. A másodikban sem sokat volt a szőnyegen, a spanyol Estrella Lopez Sheriffen a rendes játékidőben egy belső combdobással jutott túl.

A negyeddöntőben az az Ana Viktorija Puljiz várt a paksira, aki a franciák klasszisát, de az elmúlt időszakban sérülések miatt gyengébb teljesítményt nyújtó Astride Gnetót búcsúztatta. A 21 esztendős horvát Pupp ellen is aktív volt, azonban szabálytalanul végrehajtott akciója miatt a versenybíró leléptette, így az ASE olimpikonja jutott a négy közé. 

Az elődöntőben a szintén nagyon fiatal Omori Kisumi jött, akit 22 éves kora ellenére nem lehetett leírni. Amellett, hogy japán, a nyolc között a világranglistán második brit Chelsie Gilest ejtette ki. Kettejük első csatájából két-két intés után az ázsiaiak tehetsége jött ki győztesen, ezzel ő döntőzhet a világelső koszovói Distria Krasniqivel.

Pupp Réka így a bronzmérkőzésen folytathatja a délutáni programban, ahol az üzbégek háromszoros Grand Slam-bronzérmese, Sita Kadambojeva vár rá. A helyosztós mérkőzéseket 15 órától rendezik Bakuban, a párharcokat a Sport2 televízió élőben közvetíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!