Motokrossz

2023.09.06. 14:06

Rekord nézőszám előtt rendezték meg az országos bajnokság futamait Zombán

A százkét motoros soha nem látott nézőközönség előtt rótta a köröket a zombai krosszpályán és vívtak nagy csatákat a magyar bajnoki pontokért.

Berg Sándor

Rengetegen látogattak ki az országos bajnokság zombai futamaira

Fotó: Mártonfai Dénes

A korábbi években mutatott kiemelkedő szervezésnek köszönhetően a Magyar Motorsport Szövetség (MAMS) Zombára hozta a honi bajnokság aktuális fordulójának futamait, ami a helyszínen tapasztaltak alapján kiváló döntésnek bizonyult. Régóta van jelen a sportág a Tolna vármegyei településen, rendeztek Dél MX versenyeket és otthont adott a pálya országos kupáknak is, de ennyi néző még nem látogatott ki a versenypályára, mint múlt hétvégén, mondta lapunknak Langer József.

Az újításoknak köszönhetően még látványosabbak, a „holeshot” díjazással (az a versenyző, aki elsőként halad át a megadott vonalon, pénzjutalomban részesült) pedig még izgalmasabbak lettek a futamok. A százkét induló között többen a Dél MX Motorsport Egyesület zászlaja alatt versenyeztek, akik természetesen a legnagyobb ovációban részesültek a lelátókról.

Volt is minek tapsolni, a bogyiszlói Kosztolányi Dezső szenior veterán kategóriában egy első és egy második hellyel a futamában – holtversenyben az összetett első Varsányi Ottóval – a nap végén a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Rajta kívül még négy harmadik helyet zsebelt be a klub Vörös Nóra, Keresztes László, Langer József és Raczky Balázs személyében.

A bajnokság következő állomása szombaton Csikóstőttősön lesz, míg Tamásiban ugyanezen a napon az enduro szakág legjobbjai teszik tiszteletüket.

Eredmények (győztesek és Dél MX Motorsport Egyesület indulói)
Szenior A: 1. Grillmayer Gábor..., 3. Langer József (Dél MX). Szenior B: 1. Kovács Zsolt. Szenior veterán: 1. Kosztolányi Dezső (Dél MX)
Women Open: 1. Nagy Vivien Alexa..., 3. Vörös Nóra (Dél MX)
III. osztály Tömegsport MX2: 1. Kántor-Szabó Levente..., 11. Csiki Marcell Renátó (Dél MX). III. osztály Tömegsport MX1-2T Open: 1. Ember Balázs..., 5. Matuschek Zalán (Dél MX)..., 8. Szirovicza Antal (Dél MX). III. osztály MX1: 1. Proska Róbert..., 3. Keresztes László (Dél MX)
II. osztály MX1: 1. Dósa Döme. II. osztály MX2: 1. Kádár Dominik László..., 4. Katona Péter (Dél MX)
Kezdő Open: 1. Gigler Zsolt..., 3. Raczky Balázs (Dél MX), 4. Kurucsó Sándor (Dél MX)..., 7. Farkas Bence Máté (Dél MX), 8. Kovács Adorján Zoltán (Dél MX)..., 17. Barkóczi Tamás (Dél MX)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!