Strandlabdarúgás

2023.09.13. 08:00

Vármegyeiekkel verte a magyar válogatott Szlovákiát

Nyitrán lépett pályára a magyar strandlabdarúgó-válogatott, s nyert 3–2-re a házigazda Szlovákia ellen. A találkozón több Tolna vármegyei futballista is erősítette a nemzeti csapatot.

Teol.hu

Genczler Kornél (pirosban) rutinosnak számít már a homokon

Forrás: Bonyhád BFC

A májusi felkészülési mérkőzések után hétvégén újra összecsapott egymással a magyar és a szlovák strandfoci válogatott, ezúttal Nyitrán. Nemzeti csapatunk igen foghíjas kerettel, mindössze kilenc fővel utazott ki a találkozóra, amelynek nagy részét Tolna vármegyében futballozó vagy innen származó játékos adta.

A mérkőzés első gólját a magyarok szerezték Bakonszegi Attila révén, az előnyt a Szekszárdi UFC-ben nevelkedett, de az ESMTK-ban játszó Wirth Dániel duplázta meg, majd a Bonyhád-Börzsöny támadója, a válogatottban most debütáló Kósa Edmond tovább növelte a mieink előnyét. A hazaiaknak innen csak szépítésre futotta, így a budapesti Sandland Beach Balls Arenában elszenvedett 6–1-es vereség, majd a 7–4-es győztes „visszavágó” után ismét a Fabók Dávid, Szász Dávid edzőpáros csapata örülhetett (utóbbi a Nagymányoki SE játékos-edzője is).

Wirth és a Bajnokok Ligájába jutó Bonyhád BFC-t is erősítő Kósa mellett ismét meghívót kapott Ágics Péter (Szekszárdi UFC), a Kakasdi SE-t erősítő Adorján Áron és a strandfociban már komoly rutinnal bíró Genczler Kornél volt még a Tolna vármegyei különítmény tagja.

Felkészülési mérkőzés
Szlovákia–Magyarország 2–3
Nyitra, v.: Nejedly (cseh), Vass (szlovák), Berecz (szlovák)
Magyarország: Lipők – Wirth, Genczler, Adorján Á., Gulyás K. Csere: Nagy G. (kapus), Bakonszegi, Ágics, Kósa. Edző: Fabók Dávid, Szász Dávid
Gólszerzők: Hrnciar (28.), Smálik (32.), illetve Bakonszegi (4.), Wirth (23.), Kósa (28.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!