Alisca Aktív

2023.10.26. 12:00

A leggyorsabb és legruganyosabb diákokat keresték Szekszárdon – fotógalériával!

A PTE Illyés Gyula Gyakorló Általános Iskola tornaterme adott otthont az Alisca Altív program döntőjének, ahol a Szekszárd Sportközpont atlétika szakosztálya a leggyorsabb és legruganyosabb tanulókat kereste a 4. évfolyamban.

Teol.hu

Fotó: Kiss Albert

A PTE Illyés Gyula Gyakorló Általános Iskola tornaterme adott otthont az Alisca Altív program döntőjének. A Szekszárdi Sportközpont atlétika szakosztálya által létre hozott projekt az idei tanévben indult útjára, és a leggyorsabb és legruganyosabb tanulókat kereste a 4. évfolyamban.

A finálé kezdetén Gerzsei Péter köszöntötte a döntőbe jutott közel ötven tanulót. A Szekszárdi Tankerület igazgatója kiemelte, hogy itt már minden tanuló dicséretet érdemel, aki teljesítményével eljutott ideáig.

Az eseményen immár a szülők is megismerkedhettek azokkal az eszközökkel, amikkel az atléta szakemberek a gyorsaságot és a ruganyosságot mérik. Az esemény gyorsan, frappánsan lezajlott, a tanulóknak az iskolai felméréshez hasonlóan két-két próbálkozása volt 10 plusz 10 méteres sprintben, és a kontaktszőnyegen karlendítéses felugrásban. 

Szekszárd város leggyorsabb tanulója a lányoknál Posta Emma, Baka István Általános Iskola tanulója, a fiúknál pedig a Babits Mihály Általános Iskola diákja, Nagy Zalán lett. A legruganyosabb tanuló címét pedig Berek Adél (PTE Illyés Gyula Gyakorló Általános Iskola) és Muth Zalán (Garay János Általános Iskola) nyerték el. Az eredményhirdetés során minden résztvevő kis ajándékot kapott a Sportélmény Alapítványnak köszönhetően.

A döntő dobogósai
Leggyorsabb lányok: 1. Posta Emma (Baka), 2. Sörföző Vanda Tímea (Decs, Bíborvég Általános Iskola), 3. Szabó Vanda (Szt. József Iskolaközpont). Fiúk: 1. Nagy Zalán (Babits Mihály Ált. Isk.), 2. Görbe Márk (PTE Illyés Gyula Gyakorló Ált. Isk.), 3. Muth Zalán Zsolt (Garay János Ált. Isk.).
Legruganyosabb lányok: 1. Berek Adél (Gyakorló), 2. Posta Emma (Baka), 3. Füredi Panna (Gyakorló). Fiúk: 1. Muth Zalán Zsolt (Garay), 2. Vajda Márk (Várdombi Általános Iskola), 3. Varga Ádám (Dienes Valéria Általános Iskola).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!