Atlétika

2023.10.19. 11:35

Alisca Aktív – üzeni új projektjében a Szekszárdi Sportközpont

ALISCA AKTÍV néven új projektet hozott létre a Szekszárdi Sportközpont Nkft. atlétika szakosztálya, aminek célja versenyzési és élményszerzési lehetőség biztosítása a szekszárdi és környékbeli negyedik évfolyamos tanulói számára.

Berg Sándor

Hat szekszárdi általános iskola mellett a decsi és a várdombi iskola negyedikesei is bekapcsolódtak a projektbe

Fotó: Kiss Albert

– Székesfehérváron az Alba Regia Atlétikai Klub évek óta eredményesen működteti programját, amelyet mi is gyümölcsözőnek találtunk – mondja Scherer Tamás, az atlétika szakosztály vezetője. – A Honvédelmi Minisztérium által kiírt „Kiemelt vidéki szervezetek 2023. évi sportfejlesztési feladatainak megvalósításával összefüggő költségek” pályázat támogatásnak köszönhetően vásároltunk egy Beam Trainer elnevezétű időmérő eszközt, és egy Chronojump kontaktszőnyeget, amikkel a gyorsaságot, a robbanékonyságot, és a ruganyosságot tudjuk mérni.

Fotó: Kiss Albert

A szakosztályvezető hozzátette, egyeztettek a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szekszárdi Tankerületi Központ vezetőjével, Gerzsei Péterrel, aki örömmel fogadta a projektet, és segített elérni az iskolák igazgatóit, valamint kihasználták az iskolák testnevelőivel évtizedek óta fennálló jó kapcsolatrendszerüket. A pedagógusoknak segítséget nyújtanak a sportágukra jellemző alapképességek mérésére, hosszútávon pedig a tanulók fejlődésének nyomon követésére.

Katona Kitti, a szakosztály igazolt sportolója és a Pécsi Tudományegyetem edzőszakos, végzős hallgatója beleásta magát az eszközök és a hozzátartozó programok, applikációk használatába. Az elmúlt három hétben nyolc általános iskola 319 tanulóját mérték fel a testnevelés órák keretében. Hat szekszárdi intézmény mellett a decsi és a várdombi iskola negyedikesei is bekapcsolódtak a projektbe. Az eredmények alapján mindkét nemben döntőt rendeznek 10+10 méteres futásban és súlypontemelkedésben a tizenkét legjobb tanulónak. A 2013-2014-es születésűek között díjazzák Szekszárd leggyorsabb és legruganyosabb tanulóit.

– Ez a tanév egy teszt. Teszteljük az eszközöket, kipróbáljuk, hogyan lehet lebonyolítani és megvalósítani a projektet városunkban és környékén. A következő tanévben ismét felmérjük az akkor már ötödikes tanulókat, illetve szeretnénk bevonni a 4. évfolyamot jövő év szeptemberében kezdő diákokat. Terveink között szerepel még egy eszköz beszerzése, amivel a dobás sebességét lehet mérni, így igyekszünk teljes képet alkotni a pedagógusok és szülők számára a gyermekekről. Igény esetén szakembereink tanácsokkal is ellátják az érdeklődőket – fogalmazott Scherer Tamás.

Fotó: Kiss Albert

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!