Tippmix Női NB I/A

2023.10.03. 19:58

A végén robbantott és kiütötte a pécsieket a Tarr KSC Szekszárd! (galériával)

A félidőben még csak egy ponttal vezetett, végül nagy különbséggel, 81–60-ra legyőzte a Tarr KSC Szekszárd az NKA Universitas PEAC együttesét kedden a Tippmix Női NB I/A-s kosárlabda-bajnokság 3. fordulójából előrehozott mérkőzésén.

Berg Sándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Lehet, hogy csak a szokatlan időpontnak volt köszönhető, de a korábbi évekhez képest foghíjasabbak voltak a lelátók és a karzat. Pedig az ellenfél nem volt kis csapat, az idei Sió Kupán döntőt játszó és a szekszárdiakhoz hasonlóan a szezont győzelemmel kezdő PEAC-ot fogadta Zseljko Djokics együttese. A két keménymag azonban képviseltette magát a városi sportcsarnokban, a Kadarka Brigade és a PEAC Ultras  a mérkőzés előtt megadta a találkozó alaphangulatát.

Peyton Williams pontjaira nyolccal válaszoltak a szekszárdiak, de magukra találtak a pécsiek és az előző idényben még a kék-fehéreknél pattogtató Sydney Wallace triplájával a vendégek visszavették a vezetést. Jött is az időkérés Djokics Zseljkótól, mert nem úgy muzsikált a csapata, hogy a vajdasági szakember szerette volna. Sorra hagyták ki a büntetőket a hazaiak (az első félidőben hetet), miközben a másik oldalon a szeptemberi felkészülési torna legeredményesebb játékosa, Weninger Virág betörésekkel növelte csapata előnyét, míg Wallace két egymás után beszórt triplájával a találkozó addigi legnagyobb különbsége alakult ki (21–29). 

Az legalább ekkora baj volt, hogy Holcz Rebeka viszonylag gyorsan összegyűjtött négy faultot, Miklós Melinda és Szücs Gréta hiánya miatt így csak Árvai Noémi maradt cseréjének. Az addig gyengébben teljesítő Alekszandra Sztanacsev és Jacinta Monroe a félidő végére megrázta magát, a szerb irányító és az amerikai center három-három pontjával a nagyszünetre a KSC mehetett minimális előnnyel.

A 36–35-ös eredmény alapján tartogathatott volna még izgalmakat a második játékrész, de a harmadik negyedben magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak a hazaiak, több eladott labdára kényszerítették ellenfelüket, Horváth Bernadett két, közte Mányoky Réka egy triplája pedig megtörte a pécsieket. Boros Júlia hármasával pedig már tíz pontra hízott a szekszárdi előny (61–51). Az egész mérkőzésen tapintható feszültség az utolsó percekben hágott tetőfokára, ahogy az egy rangadón lenni szokott.

És ahogy a legutóbbi tíz KSC–PEAC mérkőzést, úgy a tizenegyediket is a kék-fehérek nyerték meg, ezzel ők maradtak százszázalékosak a bajnokságban. Djokics Zseljko együttese szombaton 18 órakor a VBW CEKK Celgéd együttesét látja vendégül a városi sportcsarnokban.

Tippmix Női NB I/A, a 3. fordulóból előrehozott mérkőzés
Tarr KSC Szekszárd–NKA Universitas PEAC 81–60 (14–17, 22–18, 20–14, 25–11)
Szekszárd, v.: Goda L., Fodor A., Rácz Zs.
Szekszárd: Sztanacsev 12/6, BOROS J. 15/6, Holcz 4, Krnjics 2, VOJTULEK 11. Csere: MONROE 14, Árvai N., Horváth Bernadett 9/9, MÁNYOKY 14/12, Theodoreán. Vezetőedző: Djokics Zseljko
Pécs: Szmailbegovics 8/3, Rátkai 1, Weninger 6, P. WILLIAMS 9/3, Mérész 8. Csere: Wallace 13/9, Olawuyi 2, Tadics 9, Laczkó 2, Kiss A. 2, Halmágyi Kata, Halmágyi Kitti. Vezetőedző: Jovan Gorec
Az eredmény alakulása. 3. perc: 8–4. 6. p.: 10–13. 9. p.: 14–15. 15. p.: 21–29. 18. p: 31–31. 22. p.: 36–37. 26. p.: 46–42. 29. p.: 53–46. 32. p.: 61–51. 36. p.: 70–57. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!