Labdarúgás

2023.10.31. 16:05

Az év mérkőzését játssza szerdán a Magyar Kupában az FC Dunaföldvár

Az NB II-ben második helyen álló Nyíregyháza Spartacust fogadja szerdán a Mol Magyar Kupában az NB III-as FC Dunaföldvár. A tét a tizenhat közé kerülés.

Rónai Gábor

Bartha Lászlóék (kékben) NB II-es ellenfelet fogadhatnak az MK-ban

Fotó: Molnár Gyula

Nem vitás, az év meccsét játssza szerdán a hazai kupasorozatban az FC Dunaföldvár. Az NB III-as bajnokság Dél-Nyugati csoportjában negyedik helyen álló földváriak az alacsonyabb osztályú tolnai gárdák közül egyedül vannak még versenyben. A Szekszárdi UFC, a Bonyhád-Majos, a Dombóvár FC és a Bátaszék SE is elbúcsúzott már az MK-tól, Varga Balázs alakulata azonban még áll, s most a legjobb 16 közé (!) kerülésért futballozhat. 

A földváriak egy Ócsárd elleni 8–0-s sikerrel kezdtek, aztán 7–0-ra verték a Nagyatádot, legutóbb pedig Gödöllőn győztek 2–1-re. November elsején viszont az eddigi legkeményebb rivális vár rájuk, mégpedig az NB II-ben második helyezett Nyíregyháza.

„Egy nagyon erős, tapasztalt csapattal találkozunk a Magyar Kupában – fogalmazott Varga Balázs, a földváriak vezetőedzője. – Ellenfelünk feljutásra áll a másodosztályban, több volt első osztályú és volt válogatott játékosa van, így kemény csata vár ránk, amiben szeretnénk sikeresek lenni. Egy nagyon agresszív, jól letámadó, sok párharcot nyerő csapattal találkozunk, így a legfontosabb az lesz, hogy jól menjünk bele a mérkőzésbe és megtaláljuk majd azokat a szabad területeket, ahol lehetőségeket tudunk majd teremteni. Sokkal több egy-egy elleni szituáció fog kialakulni a mérkőzésen, mint a saját bajnokságunkban, így erre is fel kell fejben készülnünk. Lesznek olyan időszakok, ahol bírnunk kell a nyomást, erősnek, egységesnek kell maradnunk és jönnek majd azok a pillanatok, amikor jó döntéseket kell hoznunk a kapu előtt és ki kell használnunk a lehetőségeket. Ha olyan szellemben játszunk ahogy a szezon közben több alkalommal is, bármire képesek lehetünk, s akár be is juthatunk a következő körbe” – mondta a szakember. 

A Duna-partiak főpróbája mindenesetre remekül sikerült, hiszen a vasárnapi bajnoki találkozójukon taktikus, szervezett futballal 1–0-ra legyőzték a Ferencváros második számú együttesét. 

A nyírségiek az előző körben kapcsolódtak be a sorozat küzdelmeibe, s alaposan meg is szenvedtek a továbbjutásért az NB III-as bajnokság Észak-Keleti csoportjában szereplő tiszaújvárosiak ellen, akiket csak 1–1-es rende játékidőt követően 11-esekkel tudtak elbúcsúztatni. 

Mol Magyar Kupa, Főtábla, 4. forduló. 
FC Dunaföldvár–Nyíregyháza Spartacus. 
Dunaföldvár, szerda, 12.30 óra. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!