Labdarúgás

2023.10.15. 17:09

Az NB I-es játékosokkal felturbózott Paksi FC elvitte a három pontot Dunaföldvárról – képgalériával

A Paksi FC nyerte meg az NB III-as focibajnokság Dél-Nyugati csoportja vasárnapi vármegyei rangadóját.

Teol.hu

Háromszor ünnepelhettek gólt a vármegyei rangadón a paksiak

Fotó: Molnár Gyula

Nem jött jól a válogatott Európa-bajnoki selejtezői miatti bajnoki szünet a dunaföldváriaknak. Mivel ilyenkor sem az NB I-ben, sem az NB II-ben nem játszanak, Kindl István megtehette, hogy néhány NB I-es futballistával felturbózza fiatal NB III-as együttesét. 

A komoly tapasztalatokkal rendelkező Balogh Balázs (344 NB I-es meccs) és Bőle Lukács (164) mellett a fiatal Szabó Bálint (48) és a Szegedről igazolt két méter magas Temesvári Attila is pályára lépett a földvári rangadón, s a zöldek be is zsebelték a három bajnoki pontot.  

Az első félidőben kétgólos előnyt szereztek az atomvárosiak, de a szünet után Varga Balázs alakulata megmutatta, hogy van bennük kurázsi és hogy újoncként is sokkal többre vágynak, mint tisztes helytállás, de két góljuk már akkor jött, amikor nem osztott, nem szorzott. 

A dunaföldváriak három győzelem után a második meccsüket veszítették el, az előző körben Nagykanizsán maradtak alul 3–1-re. A paksiak ugyanakkor a sorozatban elszenvedett négy vereség után a harmadik sikerüknek örülhettek, előzőleg a PTE-PEAC-ot idegenben 2–0-ra, a gárdonyiakat hazai pályán 5–2-re győzték le. 

FC Dunaföldvár–Paksi FC II 2–3 (0–2)
Dunaföldvár, v.: Zierkelbach P. (Máyer G., Burján I.). Dunaföldvár: Vukman – Görög, Molnár S., Horváth A., Kun (Rabi, 69.) – Dorogi (Gál, 57.), Bartha, Tóth Á. – Ladányi V. (Károly B., 57.), Urbán P. (Keringer, 69.), Tóth M. (Ladányi P., 78.). Vezetőedző: Varga Balázs. Paksi FC II: Simon B. – Temesvári, Lépő, Földi D. (Zoltán R., 77.), Balogh B., Horváth K., Pupp Z., Bőle (Ignácz B., 77.), Pesti Z. (Marosi, 86.), Szabó B. (Szabó A., 86.), Győrfi M. (Szécsi P., 58.). Vezetőedző: Kindl István. Gólszerzők: Bartha (91.), Károly B. (92.), illetve Horváth K. (24.), Szabó B. (36.), Pesti Z. (55.).

A földváriak jövő vasárnap a szekszárdiak elleni idegenbeli vármegyei rangadón javíthatnak (13 óra), míg a paksi fiatalok az élcsapatnak számító nagykanizsaiakat látják vendégül (11 óra). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!