Mérkőzés után

2023.10.08. 08:00

Djokics Zseljko szerint ez a siker annak a jele, hogy a kosárlabdájuk jól működik

Holcz Rebeka, a Tarr KSC Szekszárd bedobója szerint a csapategység vitt át őket a holtpontokon a ceglédiek elleni bajnokin.

Teol.hu

Djokics Zseljko dicsérte csapata védekezését

Fotó: Mártonfai Dénes

Mint beszámoltunk róla, a szekszárdiak ötvenkét ponttal győzték le a Ceglédet, ez a siker pedig 2021 szeptembere óta a legnagyobb különbségű sikere volt a KSC-nek. Két éve a szigetszentmiklósiakat 103–50-ra múlták felül a kék-fehérek.

„Örülök a nagyarányú győzelemnek, és annak is, hogy csapatként jól funkcionáltunk. A nehezebb pillanatokban is ez vitt minket túl a holtpontokon, illetve a könnyű kosarakkal sikerült stabilizálni az előnyünket. A pick n roll védekezésünk nagyon jól sikerült, így abból szereztünk gyors kosarakat, főleg a második félidőben” – fogalmazott Holcz Rebeka, a szekszárdiak bedobója, aki 13 ponttal (5/7 a mezőnyből), 6 kiharcolt faulttal, 3 lepattanóval, 2 labdaszerzéssel és 1 gólpasszal zárta a találkozót.

Djokics Zseljko is dicsérte a csapata védekezését a lefújást követően, de azt is látta, miben maradtak el.

„Nagyon örülök, hogy a belső embereink ilyen ponterősen játszottak, hárman 52 pontot szedtek össze. Ez egy jel, hogy az általunk játszott kosárlabda jól működik. Sajnos több volt az eladott labdánk, mint kellett volna, összességében azonban dicséret illeti a csapat védekezését, különösen az elzárásoknál. Sikerült a szerzett labdákat gyorsindításokkal befejezni, ezért is lett ilyen sima a vége” – értékelte a találkozót a szekszárdiak vezetőedzője.

A szekszárdiaknál ketten is dupla-duplát értek el, a horvát Ana Vojtulek 16 pontot és 12 lepattanót jegyzett, Krnjics Szárá pedig 14 pontig és 11 lepattanóig jutott. A legjobb VAL-indexet viszont az amerikai Jacinta Monroe érte el, aki 22 ponttal (7/8 mezőnyből), 7 lepattanóval, 5 kiharcolt faulttal és 2 gólpasszal 31-es értéket ért el.

A KSC szerdán újfent saját közönsége előtt lép pályára, a vendég a cseh Levhartice Chomutov lesz az Európa Kupa első fordulójában (18 óra).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!