Labdarúgás

2023.10.31. 14:19

Ennyi volt, visszalépett a bajnokságtól a Felsőnána SE!

A Felsőnána SE bejelentette, hogy nem folytatja a 2023/2024-es vármegyei III. osztályú focibajnokságban.

Rónai Gábor

Jakab Ármin (középen) és a nánaiak egy ideig nem fejelnek bele a labdába...

Fotó: Denes Martonfai

Nem áll ki a Dombóvári LK elleni, november elsejére kiírt bajnokijára a Felsőnána SE! Sőt a szezon hátralévő meccseire sem állnak ki, kedden reggel bejelentették az MLSZ vármegyei igazgatóságának, hogy nem folytatják, visszalépnek a bajnokságtól. 

Az egyik legszimpatikusabb vármegyei futballcsapat volt a felsőnánai, amely nélkül szegényebb lesz a tolnai labdarúgás. Egy összetartó baráti társaság volt az övék, akik a foci szeretete miatt jöttek össze hétről hétre, s bár sok sikerélményben nem volt részük, mindig sportszerűen játszottak. 

Nagy bejelentés volt részükről 2020-ban, hogy visszatérnek a focipalettára, ahonnan az 1978/1979-es idény után tűntek el, s ahonnan most három teljes szezon és hét meccs után újra lelépnek.

„Nagyon sajnáljuk, hogy meg kellett hoznunk ezt a döntést, de nem tehettünk mást, mert létszámban elfogytunk – mondta érdeklődésünkre Jakab Ármin, a klub vezetője. – Szerettük volna befejezni a szezont, de sajnos így alakult...” 

A felsőnánaiak 2020 augusztus 30-án, a regölyiekkel játszották a visszatérésük utáni első bajnokijukat (7–1-es vereség lett a vége), az utolsót pedig október 28-án, Hőgyészen az iregszemcseiekkel (ezen 15–0-ra kaptak ki). 

Utóbbin mi is ott voltunk, s fotóriporterünk is megörökítette a történéseket. 

Összesen 71 bajnoki mérkőzés jutott a legújabb érában a nánai csapatnak, 3 győzelem és 2 döntetlen mellett 66 vereség lett a mérleg. Eddigi utolsó sikerüket 2021 november 21-én aratták a Dalmand SC ellen, akiket 2–1-re győzték le. 

Hogy mennyit kell várni az újabb győzelemre (vagy az újabb bajnokira), azt még nem tudjuk, így azt sem, hogy a búcsú ezúttal végleges-e, vagy csak átmeneti...

Az viszont biztos, hogy a Kaposszekcső-Csikóstőttős, a Simontornya, a Dalmand és a Tolnanémedi egy-egy fordulóban ellenfél nélkül marad. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!