OTP Bank Liga

2023.10.29. 17:28

Hahn kihagyott tizenegyese sem került a Paksi FC ötödik hazai sikerébe

Továbbra sem talált legyőzőre a Fehérvári úton a Paksi FC, miután ötödik hazai bajnokiján 3–1-re legyőzte a Kisvárda Master Good együttesét.

Berg Sándor

Windecker József már hat gólos a szezonban

Fotó: Makovics Kornél

Nyomás alatt kezdte mindkét csapat a mérkőzést, no de mennyire más előjellel! A MTK 1–0-s legyőzésével a Mezőkövesd elkerült az utolsó helyről, letaszítva a Kisvárdát a sereghajtó pozícióba, míg a Paks győzelme esetén ismét átvehette volna a tabellán a vezetést a forduló rangadóján ezt követően pályára lépő Ferencvárostól.

Nagy iramban, sok futással kezdtek a csapatok, leginkább Skribek Alen dolgoztatta meg a védőket, de csak a mezőnyben folyt a játék. A súlyos vállsérülése miatt a szezon hátralévő részére kidőlő házi gólkirályt, a bosnyák válogatott Jasmin Mesanovicet pótló Balogh Norberttel két hórihorgas csatárral kezdett a Kisvárda, de ezt az előnyüket nem tudták kihasználni, a paksiak uraltál a mérkőzést. A vezetésük mégis a semmiből jött, egy ajándék szöglet után Lenzsér Bence fejesét egy lépésről juttatta kapuba Szabó János.

Az elsőre rögtön meglőhette volna a másodikat a Paks, a két, alapvetően védekező középpályás hozta össze a második helyeztet, de Papp Kristóf sarkazós előkészítése meglepte Windecker Józsefet, aki gyengén és rosszul célzott. A vezető találat ennek ellenére nem tett jót az egyébként sem sok helyzetet hozó mérkőzésnek, a szabálytalanságok és az elképzelés nélküli játék miatt nem alakult ki folyamatos foci. A ráadásban sikerült javítania Windeckernek, lesipuskás csatárokat megszégyenítve használta ki a kisvárdaiak újabb szerencsétlenkedését és hat védő között szerezte meg szezonbeli hatodik bajnoki gólját, amivel már most beállította egyéni rekordját.

Az impotens támadójátékkal előrukkoló szabolcsiak ellen a második félidő első tíz percében lezárhatta volna a mérkőzést a Paks, de Hahn János előbb büntetőt hibázott, majd a keresztlécet bombázta telibe, később pedig Skribek és Mezei Szabolcs szabadrúgásánál védett a vendégek fiatal kapusa. A Kisvárda első helyzetét Balogh gólra váltotta, de mielőtt még vérszemet kaptak volna a négy támadóval rohamozni kezdő vendégek, Böde Dániel mesteri kiugratását Mezei fejezte be (a 23 éves középpályásnak ez volt a második paksi találata), amivel – a Ferencváros–Újpest derbi végéig biztosan – az élre rúgta az atomvárosiakat.

A Paks idei ötödik bajnokiját is megnyerte hazai pályán, a 12–2-es a gólarányát jövő vasárnap az MTK Budapest ellen javíthatja tovább. Ezt megelőzően viszont csütörtökön a Budapest Honvéd vendégeként a MOL Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé igyekeznek a zöld-fehérek.

OTP Bank Liga, 11. forduló
Paksi FC–Kisvárda Master Good 3–1 (2–0)
Paks, 2078 néző. V.: Káprály (Becséri, Rózsa D.)
Paks: Szappanos – Lenzsér, Kinyik, Szabó J. – Kovács K., Papp K., Windecker, Mezei (Bőle, 82.), Silye (Osváth, 82.) – Hahn (Böde, 67.), Skribek (Szabó B., 67.). Vezetőedző: Bognár György
Kisvárda: Kovács M. – Cipetic, Jovicsics, Széles I. – Navratil (Raul Stefan, 73.), Ötvös, Melnyik (Czékus, 90.), Vida K. (Alics, a szünetben) – Makowski (Nikolov, a szünetben), Balogh N., Camaj (Ilievszki, 53.). Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerző: Szabó J. (16.), Windecker (45+2.), Mezei (80.), illetve Balogh N. (74.)
Sárga lap: Lenzsér (90+4.), illetve Vida K. (2.), Melnyik (26.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!