Európa-kupa

2023.10.25. 16:30

Kellemetlen ellenfél vár Szardínián a KSC Szekszádra

Szardínián, azon belüli is Sassari városában játssza idei harmadik Európa-kupa mérkőzését csütörtök este a Tarr KSC Szekszárd. Djokics Zseljko együttese két vereség után utazott az olaszországi szigetre.

Berg Sándor

Djokics Zseljko és Alekszandra Sztanacsev a csapat szerda délutáni edzésén

Fotó: Murvai Szabolcs

Sorozatban harmadik idegenbeli túrájukra indultak útnak kedden reggel a szekszárdiak, a csapattal ugyanakkor nem tartott Szardínia szigetére a továbbra is sérüléssel bajlódó Szűcs Gréta és Nikola Dudasová, valamint Árvai Noémi sem. Nemcsak a sérültek, de a KSC sincsen jó formában, amely ugyan négy győzelemmel kezdte a szezont (hármat a bajnokságban, egyet az Európa-kupában ért el), de a legutóbbi két mérkőzését elveszítette sorrendben a madridi Movistar Estudiantes (69–83), valamint a TFSE-MTK (67–69) vendégeként.

A tolnai vármegyeszékhelynél négyszer nagyobb Sassari város női kosárcsapatának  nem indult jól a szezon, a bajnokságban ugyanis három vereség mellett (legutóbbit a Juhász Dorkát soraiban tudó, címvédő Schiótól szenvedte el hazai pályán 86–78-ra) mindössze egy hosszabbításos győzelmet tud felmutatni a Czukor Dalmával felálló újonc Oxygen Romával szemben (91–87). Az Európa-kupában – a Szekszárdhoz hasonlóan – egy győzelem és egy vereség az olaszok mérlege, az Estudiantestől elszenvedett 72–65-os vereséget a Chomutov elleni idegenbeli 80–70-es sikerrel kompenzálták.

Antonello Restivo együttesében három meghatározó játékos szerepel, akik felfelé húzzák a gárdát. Közülük az egyik a szerb Ivana Raca, aki nemzeti csapatával ott volt az idei Európa-bajnokságon, ahol a mieink elleni csoportmérkőzésen 2 pontig, 3 gólpasszig és egy lepattanóig jutott. Az erőcsatár az idei két Ek-meccsen 16,5 pontot, 9 lepattanót és 3,5 asszisztot átlagolt. A másik fontos láncszem Mya Hollingshed, az amerikai magasember 17,5 pontot, 7,5 lepattanót és 3,5 gólpasszt tett eddig a közösbe meccsenként, míg az olasz válogatott irányító Debora Carangelo 14 pontos, 4 lepattanós és 6 gólpasszos átlagot hozott.

A szekszárdiaknál Boros Júlia viszi eddig a prímet, ami a dobott pontokat illeti, a fiatal hátvéd a madridi találkozón 19, a Chomutov elleni hazai 76–65-ös győzelem alkalmával 22 egységet pakolt fel a táblára. A felnőtt válogatottba is meghívót kapó Boros után Alekszandra Sztanacsev jön 13 pontos átlaggal, a szerb irányító emellett a legjobb előkészítő is a meccsenkénti 6,5-lel. A legtöbb lepattanót Krnjics Szára (5,5) és Theodoreán Alexandra (5) tudja felmutatni.

– Kellemetlen ellenfél vár ránk, mert nincsen a csapatnak kifejezetten centere, ami megszokott általában a kosárlabdában, viszont ezt jól kihasználja a mezőnyjátékosokkal, akiket négyes poszton alkalmaznak. Agresszíven és  gyorsan játszik a Sassari, ezt próbáljuk mi majd lelassítani, hogy a mi ritmusunkban folyjon a mérkőzés és mi tudjuk irányítani a találkozót –  fogalmazott Miklós Melinda, a szekszárdiak hátvéd-bedobója, aki kézsérüléséből felépülve mérkőzésről mérkőzésre egyre több szerephez jut a csapatban.

Európa-kupa, csoportkör, 3. forduló
BDS Dinamo Sassari–Tarr KSC Szekszárd
Sassari, PalaSerradimigni Aréna, csütörtök, 20.30 óra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!