Debütálás

2023.10.16. 12:00

Pippen oldalán bemutatkozott az NBA-ben az ASE-t is megjárt magyar tehetség

Valerio-Bodon Vincent először lépett pályára az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) előszezonjában a Los Angeles Lakers színeiben.

Teol.hu

Valerio-Bodon Vincent átesett a tűzkeresztségen

A kaliforniai együttes magyar idő szerint hétfő hajnalban a Milwaukee Bucksot fogadta és 108–97-re kikapott. A liga honlapja szerint a mérkőzésen a 22 éves dominikai születésű magyar játékos öt percet töltött a parketten, pontot nem szerzett, viszont két lepattanót szedett és egy dobást blokkolt.

Az Atomerőmű SE-ben a 2019/2020-as és a 2020/2021-es szezonban játszó bedobó-erőcsatár mellett pályára lépett a Lakersben többek között a nyolcszoros NBA All Star-játékos Anthony Davis és a Chicago Bulls-szal hat bajnoki címet szerző Scottie Pippen fia, Scottie Pippen Jr., míg a másik oldalon ott volt a „görög szörny”, Jannisz Antetokunmpo.

A Lakersnek ez volt az ötödik meccse az előszezonban, Valerio-Bodon pedig – aki szeptemberben egy nem garantált, tipikusan az edzőtáborra szóló szerződést kapott a csapattól – most játszott először.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!