Vármegyei labdarúgás

2023.10.16. 16:30

Frissítve! Újabb botrány a focipályán, földön fekvő ellenfelét rúgta fejbe a börzsönyi játékos

A 75. percben a játékvezető félbeszakította a Bonyhád-Börzsöny SE–Mórágyi SE mérkőzést. Piros lapok és egy orrtörés vetett véget a bajnokinak.

Teol.hu

Két héttel a Kajdacsi SE–Szedresi SE harmadosztályú bajnokin történt incidens után nem kellett sokat várni az újabb megbotránkoztató esetre a vármegyei futballpályán. Vasárnap a 75. percben – 3–1-es vendégvezetésnél – félbeszakadt a Bonyhád-Börzsöny SE–Mórágyi SE találkozó az I-II. osztályú Kvalifikáció bajnokságban.

A játékvezetői jelentés szerint Fazekas Tamás, a bonyhád-börzsönyiek játékos a 69. percben egy földön fekvő mórágyi fejébe rúgott bele úgy, hogy annak eltörött az orra. Ladányi Roland, a hazaiak kapusa ekkor reklamálásért megkapta az első, majd a 75. percben második sárga lapját. A második figyelmeztetésnél Vámosi Achilles játékvezető felé indult, de sikerült időben elfordulnia előle, így nem érte őt el az ökle. Ezt követően egy másik mórágyi játékosnak is neki akart menni, mire több vendégszurkoló berohant a pályára. A játékvezető ezt követően félbeszakította a mérkőzést.

Az már szinte mellékes, hogy korábban egy-egy piros lapot már felmutatott Vámosi Achilles a találkozón, mindkettőt jogosan. Az ötödik percben a bonyhád-börzsönyi Fenyvesi Csaba szabálytalankodott Kovács Kevinnel szemben a tizenhatoson belül, a második félidő elején pedig a mórágyi Calka Sebastián a játékvezető asszisztensének sértegetéséért mehetett idő előtt zuhanyozni. 

A két csapat U19-es bajnokija sem maradt sérülések nélkül, a vendégek egyik játékosának a bal válla fordult ki, a másik térd-, a harmadik bokasérülést szenvedett. Azt a találkozót a Bonyhád-Börzsöny 18–0-ra nyerte meg.

FRISSÍTÉS (október 18.)
A Fegyelmi Bizottsági keddi ülésén nem született döntés a Bonyhád-Börzsöny–Mórágy mérkőzésen történtek ügyében, miután több szemtanú állítja, nem úgy történtek az események, ahogy a jelentésben szerepel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!